Au început lucrările de modernizare în centrul municipiului Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

macheta-proiect-reabilitare-zona-centru-Alba-IuliaPrimăria municipiului Alba Iulia anunță printr-un comunicat de presă că au demarat lucrările de modernizare a zonei cuprinse între sediul BCR și magazinul Unirea, care urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.

Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu și mărirea numărului parcărilor publice între BCR și centrul comercial Unirea. În plus proiectul va iniția și alte modificări privind zonele verzi și propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasare unor noi sensuri giratorii la intersecția străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu și a străzilor Calea Moților cu Tudor Vladimirescu”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al administrației locale.

În această perioadă se decopertează platforma pietonală pentru trasarea și executarea unui nou sistem de alimentare cu apă, dar și a unui sistem de colectare a apelor pluviale.

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane, ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevăzut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinoși și foioși). Ca o măsura complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locala. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, a mai spus reprezentantul primăriei.

FOTO: Macheta proiectului de reabilitare a zonei – porțiunea dintre BCR și magazinul Unirea

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.