Au început lucrările de modernizare la secția de gastroenterologie și la stomatologia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

spitalul-din-alba-iulia-iun-2015Lucrările de modernizare la secția de gastroenterologie şi la stomatologia Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au început astăzi, iar investițiile, care se vor ridica la circa 2.153.000 de lei, vor fi suportate de Consiliul Județean Alba.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că ”astăzi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la secția de gastroenterologie și la stomatologia” Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Investiția pentru secția de gastroenterologie se va ridica la circa 1.953.000 de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni.

”Să putem începe lucrările la secția de gastroenterologie a trebuit să facem o grămadă de permutări. Secția de oftalmologie a coborât la urologie, secția de nefrologie s-a dus în oftalmologie, iar secția de gastroenterologie și-a redus activitatea (…) Au necesitat niște eforturi foarte mari pentru că trebuie să asiguri circuite, specificul secției, etc.”, a spus Coșarcă.

Stomatologia Spitalului din Alba Iulia, ce va funcționa în cadrul Unității de Primiri Urgențe, va fi finalizată în două luni, iar investiția se va ridica la 200.000 de lei.

”În două luni de zile vom avea în sfârșit o stomatologie modernă, o stomatologie care să deservească atât Unitatea de Primiri Urgențe cât și alți pacienți care vor să ni se adreseze. Va fi o dotare modernă, vom asigura personal non-stop, materiale de bună calitate. Încercăm să facem ceva cu totul nou din această componentă a Unității de Primiri Urgențe în așa fel încât să nu tratăm numai persoanele care vin noaptea sau după-amiaza pentru că nu au unde să meargă”, a spus Coșarcă.

După ce în ultimii ani mai bine de jumătate dintre secțiile spitalului au fost reabilitate, Nicoleta Coșarcă a afirmat că speră ca până în 2017 lucrările de modernizare să fie finalizate și la restul.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro