Băile Romane de la Cetea, o destinaţie turistică de weekend pentru albaiulieni

Îndosariat în: Actualitate |

Unul dintre cele mai frumoase locuri din județul nostru, Băile Romane de la Cetea, se află la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, în comuna Galda de Jos, în Cheile Cetii. Acestea reprezintă o succesiune de patru cascade care formează în rocile calcaroase lacuri de mici dimensiuni, cu apă curgătoare.

 Deși Băile de la Cetea sunt o destinație deosebit de frumoasă, mai ales în zilele de vară, când în preajma căderilor de apă aerul e răcoros, cele patru cascade: „Sandiţău”, „Piatra Saşa”, „Ţicuiata” şi „Măriuţa”, așa cum sunt ele denumite de localnici, sunt destul de puțin cunoscute.

La cascade se ajunge prin Cheile Cetii, care e află la doar 2,5 km de sat. Pentru a ajunge la Băile Romane, după ce se iese din satul Cetea trebuie urmat, pe marcajul triunghi roșu. Cu aproximativ 100-150 m înainte de Băi marcajul urca pe deal pentru a trece printre colții de piatră.

 Cascadele, care pot fi o încântare pentru orice turist, oferă pasionaților de sporturi extreme posibilitatea să practice sportul canyoning, să urce pereții calcaroși pe coardă, iar acolo unde apa e mai adâncă să sară în apă. Băile Romane de la Cetea, un loc plin de frumusețe, accesibil albaiulienilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro