Banca tehnică a echipei AFC Unirea 1924 Alba Iulia urmează să fie preluată de Adorian Himcinschi

Îndosariat în: Sport |

Adorian Himcinschi este noul antrenor al divizionarei terţe AFC Unirea 1924 Alba Iulia, iar prezentarea oficială a tehnicianului albaiulian ar urma să fie făcut luni, 23 ianuarie 2017, cu prilejul reunirii divizionarei terţe.

Adorian Himcinschi va împlini în această lună 46 de ani, iar în prima parte a campionatului a activat la Performanţa Ighiu, tot în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, formaţie de care s-a despărţit după eşecul din etapa a 5-a de la Deva.

Mutarea nu este confirmată oficial de părţile implicate, dar surse oficiale susţin că s-a bătut palma în privinţa contractului, atât ca durată, cât şi în privinţa chestiunii financiare, iar instalarea lui Adorian Himcinschi este ca şi perfectată. „Momentan antrenorul echipei este Radu Andone, are contract până la vară, mai multe nu declar”, a comentat Mihai Dăscălescu.

Cu toate că discuţiile s-au purtat încă de la finele anului trecut cu Himcinschi, care şi-a dat acordul de principiu, oficialii „alb-negrilor” au evitat să oficializeze mutarea pe banca tehnică, până nu ajung la un numitor comun cu Radu Andone.

De altfel, principalele sale realizări profesionale ca şi „principal” sunt legate de Performanţa Ighiu, pe care a preluat-o în 2014, respectiv „triplă” judeţeană (campionat, cupă, Supercupa AJF) – în 2015 şi locul secuznd în Liga a 3-a, la debutul în eşalonul terţ, în 2016.

• Revine pe „Cetate” după 4 ani

Himcinschi senior, un jucător emblematic al Unirii Alba Iulia, cu care a promovat în 2003 în Divizia A nu este la prima aventură ca şi antrenor pe banca tehnică a Unirii, acesta mai având în repetate rânduri mandate, ca şi secund, inclusiv în Liga 1, dar şi principal în Liga a 2-a. De asemenea, în calitate de secund al lui Falub a participat la a doua promovare în elită. În 2013, când Unirea Alba Iulia a abandonat activitatea în eşalonul secund, aflată fiind în insolvenţă, Himcinschi era în staff-ul tehnic al lui Stelian Gherman.

Oficialii „alb-negri” încearcă în aceste zile să regleze chestiunea aiudeanului Radu Andone, ce a condus gruparea din Cetatea Marii Uniri în turul campionatului,urmând să i se propună o altă funcţie în cadrul clubului.

AFC Unirea Alba Iulia iernează pe poziţia a 12-a, cu 12 puncte, problemele majore fiind jocurile interne, unde s-au strâns 4 puncte în cele 7 partide.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro