Bărbat de 51 de ani din Sântimbru reținut de polițiști după ce a sustras mai multe elemente din fontă de la calea ferată

Îndosariat în: Știri din zonă |

Poliţiştii de la transporturi au reţinut un bărbat bănuit de implicare în furturi de componente de la infrastructura căilor ferate. Acesta ar fi preluat elemente metalice sustrase din componenţa liniei de electrificare.

La data de 29.05.2017 polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba au constatat că de la linia de electrificare a căii ferate din apropierea haltei Sîntimbru, au fost sustrase elemente din fontă care asigură buna funcţionare a reţelei de electrificare.

Au fost luate, imediat, măsuri pentru prevenirea incidentelor privind transportul pe calea ferată, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative şi au fost demarate cercetările pentru identificarea autorilor furtului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la transporturi, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din comuna Sîntimbru, care este bănuit că a sustras elementele metalice, în valoare 2.354 lei, pe care, ulterior, le-a valorificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase. Faţă de acesta a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat” şi „distrugere şi semnalizare falsă”.

Din cercetări a rezultat şi că reprezentatul centrului de colectare, un bărbat de 44 de ani, din Sîntimbru, a preluat elementele metalice, cu toate că ar fi avut cunoştinţă de faptul că acestea provin din furt, iar legislația în vigoare îi interzice să achiziţioneze componente din infrastructura căii ferate.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la societatea comercială, s-a constat faptul că, în perioada 01.04-29.05.2017, reprezentantul legal ar fi delapidat 15.024 lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

Faţă de acesta, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro