Bărbat din Alba Iulia, dat în urmărire internațională de autoritățile franceze pentru furt calificat, reținut de polițiști

Îndosariat în: Actualitate |

Un bărbat din Alba Iulia, pe numele căruia autorităţile franceze au emis mandat european de arestare pentru furturi de utilaje agricole şi constituirea de grup infracțional organizat, a fost depistat de poliţiştii din Alba. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

 La data de 30.01.2017, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au pus în executare un  mandat european de arestare emis de autorităţile franceze, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, pentru comiterea mai multor furturi de utilaje agricole.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada martie 2013- ianuarie 2016, împreună cu alte persoane, a constituit un grup infracțional organizat şi a comis mai multe furturi de utilaje agricole, aparținând unor societăți comerciale de pe teritoriul Franței.

Magistraţii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Azi, 31 ianuarie a.c., urmează să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autorităţile judiciare din Franţa.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.