Calin Popescu Tăriceanu a lansat Partidul Liberal Reformator

Îndosariat în: Politică |

tariceanu-lansare-plrFostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a lansat astăzi Partidul Liberal Reformator în cadrul unie eveniment organizat la Institutul de Studii Liberale din Bucureşti. “Este un loc simbolic, un loc mai potrivit nu se putea găsi”, a spus Tăriceanu la începutul discursului său.

“Am pornit pe drumul fondării PLR, partid care să reprezinte liberalismul în România, continuator al tradiţiilor istorice din ţara noastră şi membru al familiei europene liberale. Vă anunţ şi candidatura mea la preşedinţia României”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a vorbit despre rolul malefic al preşedintelui Băsescu în ultimii zece ani de zile, spunând că România are nevoie de un nou proiect de ţară şi un preşedinte mediator.

“Să facem din România o forţă economică în Europa”, a spus în discursul său de prezidenţiabil Tăriceanu, cel care a vorbit despre cea mai importantă resursă a românilor: creativitatea. Surse din PLR au declarat că la finele acestei luni, pe 26 iulie, la Bucureşti, va avea loc Congresul extraordinar al partidului.

În urmă cu trei săptămâni, Tăriceanu lansa la un hotel din Bucureşti “grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, ocazie cu care a transmis un mesaj către conducerea PNL: “dacă vreţi să vă duceţi în braţele lui Traian Băsescu şi PPE, duceţi-vă, dar lăsaţi PNL în pace”. Din noul partid vor face parte foştii miniştri din guvernarea USL: Ovidiu Silaghi, Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Radu Stroe şi Cristian David.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.