Călin Potor, deputat PSD: „Primăria datorează albaiulienilor o bază sportivă. Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici”

Îndosariat în: Politică |

Calin-Potor-mai-2015Călin Potor, vicepreședinte al PSD Alba, a readus în atenția opiniei publice situația în care se află Primăria Alba Iulia cu privire la obligațiile legale care îi revin cu privire la construirea unei baze sportive în locul celei dispărute odată cu construirea mall-ului pe terenul fostului stadion Mecanica din municipiul reședință de județ.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, parlamentarul și-a exprimat indignarea cu privire faptul că deși Legea Sportului, valabilă și la acea vreme, stabilește clar că schimbarea destinației unei baze sportive se poate face doar dacă se construiește la schimb o alta similară, Primăria Alba Iulia refuză de atâția ani să intre în legalitate, sărăcind totodată comunitatea de utilitatea unei baze sportive.

În același timp, Potor spune că nu înțelege de ce procurorii DNA Alba Iulia dorm pe bani publici, în condițiile în care colegii lor din București, într-un caz similar, își fac treaba. Acesta s-a referit la dosarul retrocedărilor ilegale din Parcul IOR (Titan), instrumentat de DNA, unde pe terenul fostei baze sportive „Spartac” a fost construit un mall.

Social-democratul susține că realizarea mall-ului din Alba Iulia este ceva benefic pentru oraș, însă “legea este lege”, iar Consiliul Local care a aprobat atunci hotărârea prin care a fost schimbată destinația fostului station Mecanica, fără să se asigurea că se construiește alta în loc, trebuie să răspuundă împreună cu edilul Mircea Hava.

„Foarte bine că avem mall. Dar unde este baza sportivă care trebuia construită înainte să fie schimbată destinația acelui teren pe care s-a construit. Fac o invitație DNA să găsească baza sportivă ridicată în locul celei vechi (…)

Nu înțeleg de ce DNA-ul doarme pe bani publici !?!”, a declarat deputatul PSD de Alba Călin Potor.

În anul 2005, Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, anunța semnarea contractului de asociere intre Consiliului Local Alba Iulia si Mall Alba, precizând că investitorul se obligă sa realizeze investitiile necesare construirii si gestionarii centrului comercial, precum și să amenajeze si sa modernizeze cel de-al doilea teren al stadionului Cetate, la un standard corespunzator. Potrivit contractului, investitorul are concesionat dreptul de folosinta asupra terenului pe o perioada de 49 de an iar Consiliul Local Alba Iulia incasează o parte din profitul mall-ului, dar nu mai putin de 24.000 de euro pe an.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.