Caravana Filmelor NexT soseṣte duminică la Alba Iulia. Vezi programul evenimentului

Îndosariat în: Actualitate |

afis_caravana-filmelor-nextÎn 10 şi 11 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Alba Iulia, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Evenimentul este organizat ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.

Duminică, 10 august, începând cu  ora 21.30, este seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci  scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

Luni, 11 august, începând cu ora 21.30, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

Intrarea este liberă în ambele seri de proiecţie.

”Vara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună. După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin, de pe 8 până pe 23 august, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei”, spun organizatorii, care pentru evenimentul programat să se desfășoare în municipiul nostru sunt sprijiniți de Primăria Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.