Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit în această seară un concert excepţional de colinde cu Ioan Bocşa, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş şi Ionuţ Fulea

Îndosariat în: Actualitate |

concert-de-colinde-la-alba-iuliaColinde din satul românesc de acum 100 de ani au răsunat în această seara la Casa de Cultură a Sindicatelor, într-un spectacol de Crăciun deja tradiţional la Alba Iulia. Mari artişti ai judeţului au vestit  bucuria Naşterii Mântuitorului Isus Hristos, luminând sufletele a sute de albaiulieni prezenţi în sală.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit vineri seara un concert extraordinar de colinde, pe care doar o dată în an ai ocazia să îl vezi. Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş  şi alţi artişti de nota 10 ai judeţului i-au colindat pe cei peste 500 de spectatori aflaţi în sală care nu s-au sfiit să cânte alături de interpreţi şi i-au aplaudat la fiecare prestaţie. ,“O, ce veste minunată”, “La toată casa-i lumină”, “Trei Păstori” sau  “Viflaime, Viflaime”, sunt doar câteva dintre tradiţionalele colinde româneşti prin care artiştii au făcut ca albaiulieni să fie mai senini, mai bucuroşi, mai iertători şi mai încrezători în vremuri bune.

Concertul de colinde a fost susţinut de: Ioan Bocşa şi grupul “Icoane” al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Ionuţ Fulea însoţit de Grupul “Obârşia”, Nicolae Furdui Iancu şi fiul său Tudor Furdui alături de grupul instrumental “Crai Nou”, Veta Biriş şi un grup de colindători de la Institutul Teologic greco-catolic din Blaj, Mirela Mănescu, Ansamblul folcloric al judeţului Alba şi Leontina Fărcaş alături de “Mugurii de tezaur”  de la Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.