Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Câștigătorii fazei județene a Concursului „Alege! Este dreptul tău”– ediția 2024, organizat de CJPC Alba în parteneriat cu IȘJ Alba

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Vineri, 22 martie 2024, s-a desfăşurat faza județeană a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”– ediția 2024, organizată de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba (CJPC Alba), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Alba și Palatul Copiilor Alba Iulia.

Elevii și-au demonstrat cunoștintele în domeniul protecției consumatorilor în cadrul etapei județene a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”– ediția 2024, cu tema principală: “Tânărul consumator versus comerțul online”, pe parcursul unor probe constând în realizarea unui desen/ creație grafică reprezentând o reclamă online la un produs alimentar pentru elevii claselor pregătitoare– clasa a VIII-a și test grilă și eseu cu tema: “Cât de sigur este comerțul de pe platformele internaționale?” pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

Au participat elevi din cadrul următoarelor unități de învățământ: Școala Gimnazială Singidava, Cugir, Palatul Copiilor, Alba Iulia, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria”, Alba Iulia, Școala Gimnazială „Nicodim Ganea”, Bistra, Liceul „ Petru Maior”, Ocna Mureș, Centru Județean de Excelență Alba, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu ”, Aiud.

S-au calificat la faza naţională a concursului elevii:

1. Secțiunea desen-creație grafică (clasele I-VIII)

– Todea Teodora Gabriela, clasa a III- a -Școala Gimnazială Singidava, Cugir, prof. Predescu Stela
– Stâncel Katia, cls. VI -Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, prof. Incze Monica
– Gurgui Denisa Georgiana, clasa a VII- a- Școala Gimnazială Singidava, prof. Predescu Stela
– Toader Adriana Maria, clasa a VIII- a- Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra, prof. Balea Elena

2. Secțiunea eseu – test grilă (clasele IX-XI)

– Tuștean Raluca Andreea, clasa a IX- a- Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia, prof. Velica Simona
– Timar Augusta Maria, clasa a IX- a- Liceul „ Petru Maior”, Ocna Mureș, Prof. Hosu Mihaela

„Împrejurarea potrivit căreia de la an la an, participă tot mai mulți elevi la faza județeană a Concursului “Alege! Este dreptul tău”, demonstrează faptul că tinerii din județul Alba percep și înțeleg tot mai bine conceptul de protecție a consumatorilor dorindu-și să fie parte activă în procesul de formare și informare asupra drepturilor și obligatiilor ce le revin în calitate de consumatori europeni”, a declarat Emil Nistor, comisar șef adjunct CJPC Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Performanțe excelente obținute de elevii Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie 2024, la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia au reușit performanțe remarcabile.

„Pregătiți cu deosebit profesionalism și abnegație de domnii profesori Angela Rîșteiu și Gheorghe Popa, elevii noștri au concurat alături de alți 302 elevi din 36 de județe ale țării și sectoarele Municipiului București, iar șapte dintre ei au obținut premii, astfel:

– Premiul III: BERCEA R. G. CODRIN ROMULUS – clasa a IX-a, Limba greacă veche

– Premiul III: ȚUCHEL V. IOAN – clasa a X-a, Limba greacă veche

– Mențiune: PÎCLIȘAN G. A. IOAN CRISTIAN – clasa a IX-a, Limba greacă veche

– Mențiune: NICULA G. GABRIEL-MIHAI – clasa a XI-a, Limba greacă veche

– Medalie de bronz: VLĂZAN N. ANDREI IOAN – clasa a IX-a, Limba greacă veche

– Premiul special: NEAG A. BOGDAN-IONUȚ – clasa a X-a, Limba greacă veche

– Premiul special: DAN C. RIAN-CONSTANTIN – clasa a XI-a, Limba greacă veche

Felicitări, elevilor și profesorilor îndrumători, pentru aceste rezultate de excepție!”, au transmis reprezentanții școlii.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Martini Ioan, elev al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia, locul III la faza națională a Olimpiadei de Geografie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Martini Ioan de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a obținut premiul III la etapa națională și participare la proba de baraj pentru faza internațională a Olimpiadei de Geografie.

În cadrul celei mai prestigioase competiții naționale de geografie pentru nivelul liceal, Olimpiada Națională de Geografie, elevul Martini Ioan, din clasa a XII-a C, a obținut o performanță excepțională, clasându-se pe locul al treilea la etapa națională.

Cu pasiune pentru cunoaștere și susținut de domnul profesor Eugen Benicean, Ioan ne-a demonstrat încă o dată dedicarea și aptitudinile sale remarcabile în domeniul geografiei.

Performanța sa remarcabilă în cadrul competiției naționale l-a calificat și la barajul de selecție a elevilor care vor reprezenta România la etapa internațională a Olimpiadei.

Multe felicitări elevului și domnului profesor!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Flavius Taflan, elev al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză. Este pentru al treilea an când Flavius reușește să se afirme la nivel național la această disciplină pe care o studiază din pasiune și care îi aduce multe satisfacții.

Pregătirea lui Flavius a presupus mult studiu individual, mult exercițiu, căutare, perseverență și colaborare cu profesorul coordonator.

„Calificarea de anul acesta la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a fost nu numai o confirmare a pasiunii mele pentru această limbă cu o sonoritate aparte împletită cu studiul intens și aprofundat, ci și mai ales ocazia de a descoperi orașul Iași, de o încărcătură istorică și spirituală deosebită. Vestea calificării m-a impulsionat să mă pregătesc mai mult, cu o și mai mare dedicare, nu numai prin studiu individual, dar și alături de doamna profesoară Carmen Roman. Am reușit să obțin o Mențiune de care sunt mândru. Urcând pe scenă alături de ceilalți câștigători, am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar, că fiecare sacrificiu făcut, oricât de mic, a contribuit la acest succes. În același timp, pe lângă emoțiile competiției, pot spune că în zilele concursului am legat prietenii, am vizitat locuri noi și am avut parte de experiențe de neuitat”, a mărturisit Flavius.

Rezultatele valoroase obținute de elevul sergent Flavius Taflan sunt dovada că pasiunea și munca depusă cu consecvență aduc nu doar performanţă, ci dezvoltă în același timp valorile și atitudinile elevilor.

Felicitări pentru premiul obținut, mult succes în activitățile viitoare!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia