Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia neîncăpătoare la Slujba celor 12 Evanghelii din Joia Mare

Îndosariat în: Actualitate |

joia-mare-catedrala-din-alba-iulia-2014În Joia Mare la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la fel ca şi la toate bisericile ortodoxe s-au slujit cele 12 Evanghelii care arată istoria Mântuitorului Iisus Hristos dinainte de a fi răstignit cât şi cea de după. 

Credincioşii prăznuiesc în Joia Patimilor patru evenimente, primele două care au fost făcute ziua, iar celelalte două în noaptea de joi spre vineri: spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire, în Grădina Ghetsimani şi Trădarea Domnului de către Iuda.

Predica a fost ţinută de ÎPS Irineu, care a îndemnat la un moment de meditare. „Să ne gândim că deşi fiul lui Dumnezeu a fost respins, iubirea tatălui nu a murit. Părintele Ceresc a permis răstignirea lui Iisus Hristos pentru mântuirea noastră. Tatăl a permis ca moartea pe cruce a Fiului să devină puntea de trecere spre mântuirea şi fericirea noastră. De aceea se cade să iubim crucea (…) Să fim recunoscători că prim sfânta cruce a venit bucurie la toată lumea. Să ne plecăm frunţile şi cu adoraţie să strigăm Crucii Tale ne închinăm Stăpâne şi Sfânta Învierea ta o lăudăm şi o slăvim amin”, a spus ÎPS Irineu.

Slujba  a început la 18.00 şi s-a terminat după ora 21.30. Şi astăzi uşile bisericilor sunt deschise pentru credincioşi. Conform tradiţiei sfinte, în Vinerea Mare se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu lumânări aprinse.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.