CALENDARUL complet al OBLIGAȚIILOR FISCALE pe anul 2015 | albaiuliainfo.ro

Îndosariat în: Actualitate,Economie |

ANAF a anunțat, pentru contribuabili, calendarul obligaţiilor fiscale 2015 Zilele de 25 ale fiecărei luni rămân cele mai importante termene, atât pentru luna anterioară, cât şi pentru trimestrul anterior sau, după caz, trimestrul următor. 

NU UITAȚI de modificările legislative ce au intrat în vigoare din acest an:

bani– Începând cu 1 ianuarie 2015 persoanele fizice care obțin venituri din activități economice impozitate în sistem real au obligația de a completa un Registru de evidență fiscală în vederea stabilirii venitului net anual impozabil.

– De la 1 ianuarie 2015 sunt valabile modificările privind stabilirea locului taxării cu TVA pentru serviciile de telecomunicații, de radiodifuziune și televiziune, precum și pentru serviciile furnizate pe cale electronică prestate către un beneficiar persoana neimpozabilă, locul taxării cu TVA fiind în statul unde este stabilit beneficiarul persoană neimpozabilă.

– Începând cu data de 1 ianuarie 2015 s-au adus completări articolului 160 privind taxarea inversa la livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, stabilit în România.

– Începând cu 1 ianuarie 2015 nivelul accizelor nu mai este stabilit în euro, ci în lei.

– Începând cu 1 februarie 2015 organul fiscal  anulează din oficiu codul de TVA, în cazul societăților pe acțiuni sau în comandită pe acțiuni dacă administratorii și/sau persoana impozabilă însăși au înscrise în cazierul fiscal infracțiuni și/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG nr. 75/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar în cazul societăților cu răspundere limitată, în comandită simplă și în nume colectiv dacă asociații majoritari sau, după caz, asociatul unic și/sau administratorii și/sau persoana impozabilă însăși au înscrise în cazierul fiscal infracțiuni și/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG nr. 75/2001.

– Începând cu 1 februarie 2015, organul fiscal  anuleaza din oficiu codul de TVA, daca societatea comerciala, supusa înmatricularii la registrul comertului, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica potrivit criteriilor si în termenele stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrarea Fiscala. În acest caz, reînregistrarea în scopuri de TVA se face la solicitarea persoanei impozabile, daca înceteaza situatia care a condus la anulare.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.