Cel mai mare flashmob din România pus în scenă de aproape 1500 de copii, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Alba Iulia poate fi trecută din nou în cartea recordurilor. De 1 iunie, în Cetatea Alba Carolina, a avut loc cel mai mare dans sincron realizat de copii din România.  

Sub genericul ”Dansul Bucuriei”, aproape 1500 de copii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale coordonate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, și nu numai, au pus în scenă un dans sincron pentru care a fost realizată o scenografie şi o muzică specială, iar în final au creat un steag al României folosind şepcuţe tricolore.

Pe Facebook a fost creat un eveniment special de unde a putut fi descărcat filmul cu coregrafia şi paşii de dans, dar unde pot fi văzute şi filmuleţe cu pregătirile copiilor. Aceștia au lansat, totodată, o provocare tuturor copiilor care au dorit să li se alăture, să înveţe paşii de dans şi cântecul „Imnului Copilăriei” şi să vină, în 1 iunie 2017, la ora 10.00,  în Cetatea din Alba Iulia, în Piaţa Tricolorului (în faţa catedralei Reîntregirii).

La eveniment, copiii au primit şepcuţe tricolore, și-au putut face mulţi prieteni şi au devenit personajele unei „poveşti a copilăriei” în care au dansat, au dat naştere unor „valuri tricolore” de bucurie şiau înalțat la cer o inimă uriaşă.

Programul evenimentului a debutat la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la finalul căreia Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei le-a puns la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească.

Flashmobul „Dansul Bucuriei” s-a desfășurat pe esplanada de lângă Poarta a IV-a a Cetăţii Alba Carolina şi  presupune un dans sincron pe o melodie creată special pentru acest eveniment şi înregistrată în interpretarea Corului de Copii Theotokos, iar coregrafia şi mişcările sunt realizate de instructorii Şcolii de Dans Chirilă din Alba Iulia, Bianca şi Alex Chirilă. „Dansul Bucuriei” a continuat cu două momente  simbolice cu un puternic sentiment naţional şi patriotic: copiii, care au purtat şepci roşii, galbene sau albastre,  au format un tricolor uriaş şi o inimă tricoloră, la final fiind înălţată la cer, cu ajutorul unor baloane tricolore cu heliu, o inimă din baloane de mari dimensiuni.

Flashmobul „Dansul Bucuriei” este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Copiii au fost ajutaţi la crearea evenimentului de câteva zeci de voluntari din rândurile elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi a Grupului de Iniţiativă a Tinerilor din Protopopiatul Alba Iulia.

De 1 Iunie, Cetatea Alba Iuliei a devenit o Cetate a Copiilor în care a răsunat cu putere, din mii de glasuri, Imnul Copilăriei: „Este vremea bucuriei!/Este vremea să dansăm!/ Prin glasul copilăriei,/ Lumea o înfrumuseţăm!/Dacă viaţa e iubire,/ Şi-a trăi este-a iubi,/Noi suntem în lumea asta/ Bucuria de a fi!”.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro