Ceremonial militar-religios și depuneri de coroane la Cimitrul Eroilor din Alba Iulia, cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României

Îndosariat în: Actualitate |

Ziua de 9 mai, este o zi cu triplă semnificație istorică pentru poporul român – Ziua Europei, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial și Ziua Independenței de Stat a României, a fost sărbătorită marți și la Alba Iulia, printr-o serie de manifestări organizate la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Ceremoniile au început la ora 12.00, cu intonarea Imnului Național al României și oficierea unei slujbe religioase, după care au fost susținute alocuțiuni privind semnificația momentelor.

În continuare, a avut loc un ceremonial de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai instituțiilor publice, serviciilor deconcentrate, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, ai partidelor politice, Cercului Militar Alba Iulia, precum şi cadre militare în rezervă şi retragere.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul din Alba Iulia”.

La manifestări a fost prezent și Adrian Chira, copilul de cinci ani din județul Mureș căruia fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, i-a înmânat, în decembrie 2016, un brevet onorific de soldat, „ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei Române”.

El a depus, alături de prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, o coroană de flori, iar la finalul manifestărilor a declarat presei că vrea să ”devină soldat pentru a apăra țara”. Totodată, el a defilat alături de elevii Colegiului Militar din Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro