Ceremonial religios, depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia cu prilejul Zilei Armatei Române

Îndosariat în: Actualitate |

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, la fel ca în fiecare an, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Manifestările dedicate acestei sărbători s-au desfășurat în prezența autorităților județene și locale, civile și militare, a avut loc un ceremonial religios, depuneri de coroane și  o defilare a gărzii de onoare, asigurată de elevi de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”.

Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 10.00. În deschiderea ceremonialului a fost ascultat Imnul Naţional al României, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară, oficiată de doi preoți, și alocuțiuni privind semnificația și însemnătatea zilei Armatei Române. Manifestările au continuat cu depunerile de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor, iar în final cei prezenți au putut urmări defilarea gărzii de onoare.

La ceremonial au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului Alba, Consiliului Județean Alba, Primăriei Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, ai Unităților Militare din garnizoana Alba Iulia, instituțiilor deconcentrate, Asociațiilor Veteranilor de Război și Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, politicieni, elevi și simpli cetățeni.

”Ziua Armatei României, sărbătorită anual la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referintă în istoria si constiința poporului român. Este o zi care dincolo de semnificatia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944 a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit din vechime, decisiv, la formarea natiunii si a statului român, la cei care și-au dat viata pentru cucerirea independentei de stat a României si realizarea statului național unitar român sau au luptat în cele două războaie mondiale, până la eroii zilelor noastre, căzuti la datorie în teatrele de operații.”

 La mulţi ani, Armata Română!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.