Cetatea Alba Carolina transformată în „teatru de război”, la cea de-a II-a ediție de Adventure Airsoft Contest de la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia s-a transformat, astăzi, într-un veritabil „teatru de război” pentru operațiuni spectaculoase cu mitraliere, grenade, ostatici și lunetiști, cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a evenimentului  Adventure Airsoft Contest.

Evenimentul Adventure Airsoft Contest face parte din noul concept de concurs denumit Patrula Airsoft Romania (PARO) iar una din aceste etape se desfășoară în Cetatea Alba Carolina, organizat de Asociația de Airsoft “Super Daddys” în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

Concursul se desfășoară pe toata perioada zilei de sambata, echipele intrând pe traseu la interval de 30-45 de minute. Concurenții vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, în funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare.

”Prima ediție, care a avut loc în 2016, s-a concretizat vizibil anul acesta într-un concurs de airsoft la nivel regional. Astfel, cinci asociații de Airsoft din mai multe județe: Hunedoara (DAC Deva), Alba (Super Daddys), Mureș (Ludus Legio), Brașov (CSABv), Cluj (Renegades), s-au unit sub egida PARO menținând aceeași direcție de joc sportiv, adrenalina în teren și emoția creată de jocul de airsoft și patrulă în adevăratul sens al cuvântului”, spun organizatorii.

Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din țară sunt:

1. Eliminare cuib mitralieră

2. Cunoștințe acordare prim-ajutor

3. Eliminare ambuscadă

4. Aruncare grenadă

5. Sniper

6. Orientare

7. Eliberare ostatic

8. Transport VIP

9. Probă pușcaș

10.Tir static

11. Probă surpriză

”Având în vedere restricțiile pe care le impune acest sport, de regulă desfășurarea oricărui joc de airsoft are loc departe de ochii publicului, astfel imaginea lui este distorsionată. Evenimentul pe care noi îl organizăm, ajuns deja la ediția a 2-a, este revoluționar din acest punct de vedere, desfășurarea lui fiind transparentă și accesibilă vizual, în cadrul Cetății Alba Carolina. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi însoțite de arbitrii care cronometrează și punctează fiecare atelier în parte urmând ca la final să se stabilească câțtigătorii. Se vor premia atat ocupanții locurilor 1, 2 și 3, cât și cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator. Pentru ca publicul să se familiarizeze cu acest sport, pe tot parcursul zilei va fi deschis un atelier de tir gratuit, deservit de jucători de airsoft experimentați. Aici se vor putea executa trageri cu diverse tipuri de replici în diverse modele de ținte și se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD etc. Tot în această zonă vom organiza și un concurs pentru amatori, detalii legate despre probe si premii o sa gasiti pe site-ul evenimentului contest.airsoftsuperdaddys.ro”, precizează organizatorii.

FOTO: Ionuț Văidean

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro