CEWL Cup: Basketball Nymburk – CSU Alba Iulia 61-74

Îndosariat în: Sport |

icim-csu-alba-iulia-cewlCSU Alba Iulia a trăit periculos deplasarea din CEWL de la Nymburg, dar în cele din urmă a câştigat împotriva formaţiei cehe Basketball, scor 74-61 (10-23, 19-11, 23-13, 22-14).

Echipa lui Miroslav Popov a izbutit a 5-a victorie în actuala ediţie şi a 11-a consecutivă în Liga Europei Centrale, al cărei trofeu în deţine.

• Emoţii mari până la pauza mare

Oboseala deplasării în Cehia şi-a spus cuvântul pentru vizitatoare, ce au început catastrofal fiind conduse cu 8-0, 11-2 sau 17-4 în primul sfert! Lui Popov nu-i venea să creadă ce se întâmplă, perioada critică continuându-se şi în sfertul al doilea când Nymburg a avut şi 16 puncte diferenţă! „Bine că s-a terminat totul cu bine și am depășit emoțiile unui start în care nu ne-am regăsit”, a declarat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

• Cursă de revenire!

Încet, lucrurile au reintrat în normal, iar albaiuliencele au început să recupereze ecartul iniţial. Până la pauza mare au remontat 8 puncte, astfel că la mijlocul meciului diferenţa s-a strâns considerabil: Basketball Nymburg – CSU Alba Iulia 34-29. Sfertul al treilea a fost dominat categoric de CSU, ce a avut întâia dată avantaj într-un meci ce a debutat foarte prost (47-45) şi apoi echipa vizitatoare a preluat definitiv iniţiativa, scăpând în învingătoare, cu 10 minute înainte finalului balanţa înclinându-se decisiv: 52-47 în favoarea româncelor. După un prim parțial dezamăgitor, CSU Alba Iulia și-a respectat statutul și a revenit spectaculos, de la „minus 16″, impunându-se în următoarele trei sferturi.

Din postura de deţinătoare a trofeului CEWL şi cu 11 victorii europene consecutive la activ, elevele antrenorului Miroslav Popov mai bifează o partidă externă în Cehia, cu Kara Trutnov (joi, 29 ianuarie), întâlnire contând pentru Grupa A a Ligii Europei Centrale. Dacă în întrecerea continentală gruparea albaiuliană merge ceas, în schimb, în recentul joc din campionat cu CSBT Alexandria a suferit primul eşec al anului 2015 (71-73).

Au marcat: Wumi Agunbiade – 15 puncte, Jessica Kuster – 13, Alexandra Uiuiu – 12, Valencia McFarland – 11, Milica Deura – 9, Elisabeth Pavel – 9, Price – 5.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.