Chiar dacă ești un elev mediocru Ministerul Educației Naționale îti va acorda bursă

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

elev_la_scoalaDecizie incredibilă a Ministerului Educației Naționale… Instituția vrea să premieze cu bani elevii care nu sunt în stare să obțină nici măcar media 5 la admiterea în liceu. Din 2015, doar elevii care iau note bune vor putea merge la liceu, ceilalți vor fi obligați să facă scoala profesională, dar vor primi in schimb o bursa de 200 de lei, informează Romania TV.

Elevii care obtin media sub 5 vor primi o bursă în bani, care în acest moment este în valoare de 200 de lei, și asta în timp ce colegii lor care vor obține note bune nu vor fi recompensați cu nicio sumă de bani.

Parlamentarii vin însă cu altă idee. Au depus un proiect de lege care să reintroducă examenul de admitere în liceu. Ministrul Educației nu este însă de acord și vrea ca media de admitere să fie compusă din Evaluarea Națională, în proporție de 75% și de media din gimnaziu în proporție de 25%.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.