Ciugudul s-a înfrăţit cu localitatea Capaclia din Republica Moldova

Îndosariat în: Știri din zonă |

ciugud-infratire-capacliaComuna Ciugud a primit ieri vizita unei delegaţii de peste 10 primari din Raionul Cantemir, Republica Moldova, în frunte primarul localităţii Capaclia, care ocupă şi funcția de preşedinte al Asociaţiei Primarilor din raionul Cantemir, Alexei Busuioc.

În prima parte a a vizitei oaspeţii de peste Prut, însoţiţi de primarul Gheorghe Damian, au vizitat sediul Primăriei Ciugud, a Şcolii Generale din localitate şi o serie de proiecte realizate în ultimii ani în comuna Ciugud: Staţia de epurare a apei, drumurile agricole asfaltate, căminele culturale precum şi Zona Industrială.

A doua parte a vizitei a constituit-o întâlnirea comună a Consililor Locale din Ciugud şi Capaclia şi parafarea acordului de înfrăţire dintre cele două localităţi. Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor de stat a celor două ţări, România şi Republica Moldova. După acest moment primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a dat citire proiectului de hotărâre privind înfrăţirea celor două localităţi. Iniţiativa a fost votată în unanimitate de către cele două consilii locale.

„Este un moment plin de încărcătură emoţională pentru noi cei din comuna Ciugud prin semnarea acordului de înfrăţire cu cei Capaclia în ajunul Zilei Naţionale a României. Încercăm, prin semnarea acestui act să întărim legătura cu cei din Republica Moldova pentru că ştim cu toţi că suntem acelaşi neam, avem aceiaşi limbă, istorie şi năzuinţe, însă din nefericire vicisitudinile istoriei şi interesele politice ne-au despărţit. Ne propunem, prin semnarea acestui acord, să colaborăm în primul rând, să realizăm schimburi de experinţă între angajaţii celor două instituţii, urmând ca mai apoi să deschidem canale de colaborare socio-economică publică şi privată. Protocolul de înfrăţire are ca scop final sprijinirea relaţiilor directe între agenţii economici din industrie, agricultură, transport, comerţ şi între instituţiile de învăţământ, sănătate, cultură, sport, turism şi alte domenii”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.