CL Alba a aprobat în ședința de ieri ultimele reglementări urbanistice cu privire la magazinul pe care LIDL îl va deschide în Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

În sedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia a fost supusă aprobării documentaţia proiectului privind amplasarea complexului comercial LIDL, în cartierul Cetate, la intersecţia străzilor Lalelelor şi Ion Lăncrănjan.

Poiectul propune amenajarea zone mixte pe suprafaţa de 6.240 mp, în vederea amplasării unui complex comercial pe un nivel, pentru vânzarea de produse alimentare şi nealimentare şi amenajarea parcării aferente şi a zonei de circulaţie pietonală şi auto. Terenul se află în prezent în proprietate privată, iar proiectul prevede zonă de construcţii pe o suprafaţă de 3.664 mp, spaţii verzi 785 mp, zona acces auto şi pietoni 785 mp, completată cu 504 mp pentru circulaţie auto şi alţi 504 mp pentru circulaţia pietonilor.

Se propune menţinerea reglementărilor de circulaţie pe străzile adiacente Lăncrănjan şi Lalelelor, cu două accese auto, din fiecare arteră, spre complexul comercial. Parcarea va avea 75 de locuri.

Terenul aflat în proprietatea lui Nicolae şi Ana Coşer şi Mihaela Grecu este sub incidenţa reglementărilor străzii Ion Lăncrănjan, artera de categoria II şi a fost reglementat juridic cu schimbarea categoriei de folosinţă din arator în drum”, se mai arată în raportul de specialitate.

Retailerul german LIDL folosește, în medie, pentru magazin, o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi, la care se adaugă o suprafaţă dublă pentru parcare. În judeţul Alba, LIDL mai deţine magazine, în Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir. Media angajaţilor pentru fiecare supermarket  LIDL este cuprinsă între 30 şi 50 de oameni. Una dintre caracteristicile acestui lanţ de supermarketuri este că 80% dintre produsele comercializate sunt marcă proprie.

Deschiderea unui supermarket LIDL la Alba Iulia este foarte aştepatată în condiţiile în care cele deja existente – Kaufland, Penny şi Profi fie practică preţuri mari, fie au o ofertă limitată.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.