Clădirea Parchetului de lângă Curtea de Apel Alba Iulia intră în reparație capitală

Îndosariat în: Actualitate |

Clădirea monument istoric în care funcționează Parchetul de lângă Curtea de Apel Alba Iulia a intrat în reparație capitală. Constructorul care a câștigat licitația de atribuire a lucrărilor este SC Monolit Junior SRL, din Lancrăm.

Societatea din Alba a câștigat lucrarea oferind cel mai mic preț, dintre cele 6 participante la licitație. Valoarea contractului este de aproximativ 390.000 de euro (1.755.983 de lei). Termenul de finalizare a lucrărilor este de 7 luni.

Clădirea va fi reabilitată în exterior și interor, urmând să fie înlocuite instalațiile termice, sanitare, electrice etc.

Clădirea în care funcționează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din anul 2005 a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind inclusă în listele monumentelor istorice. Este situată în centrul municipiului Alba Iulia și face parte din același ansamblu de clădiri alături de sediul Prefecturii și al Curții de Apel, construit în aceeași perioadă. Funcțiunea sa inițială a fost de centru de penitenciar, după care a fost transformată în sediu administrativ.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.