Clădirea Sălii Unirii din Alba Iulia ar putea fi restaurată din fonduri europene

Îndosariat în: Actualitate |

Sala-Unirii-Alba-IuliaConsiliul Județean Alba a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” pentru restaurarea clădirii Sălii Unirii din Alba Iulia în perspectiva sărbătoririi centenarului Marii Uniri din 1918, întrucât unitatea de învățământ superior administrează peste 500 din cei aproape 1.800 de metri pătrați ai sălii.

În baza acestui parteneriat, Consiliul Județean Alba s-a angajat că va asigura resursele financiare din bugetul propriu şi din alte surse atrase pentru realizarea studiilor și expertizelor, obținerea avizelor și acordurilor, elaborarea documentațiilor  și proiectului tehnic, dar mai ales pentru execuţia lucrărilor, cu tot ceea ce presupune aceasta. În schimb, Universitatea „1 Decembrie 1918” va pune la dispoziţie spaţiul și va asigura suportul logistic necesar. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat pentru Unirea FM că valoarea investiției va putea fi cunoscută abia după realizarea unei evaluări de către specialiști. În privința banilor, șeful administrației județene spune că în cazul în care Guvernul – care a promis că va ajuta și la construcția Monumentului Unirii – nu va aloca fondurile necesare, atunci nu exclude varianta accesării unor fonduri europene pentru realizarea acestei investiții.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.