Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia va fi reabilitată termic din fonduri europene

Îndosariat în: Administrație |

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Consiliul Județean Alba au încheiat un parteneriat în vederea implementării proiectului „Reabilitare energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1.

Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, Apel de proiecte POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI.

În acest sens a fost aprobată de către consilierii județeni și documentaţia tehnico-economică a investiţiei – faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”. Lucrările de intervenție vor consta în următoarele: izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a planșeului tavan, izolarea soclului cu polistiren extrudat, înlocuirea planșeului terasă, în prezent foarte deteriorat, cu infiltrări mari de apă, cu un acoperiș de tip șarpantă, din panouri termoizolante pe structura metalică ușoară; înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor deteriorate cu altele noi, izolarea termică a planșeului sub acoperiș, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan și a ușilor din aluminiu cu geam termopan, cu sistem automat de închidere, asigurarea ventilării mecanice a încăperilor din blocul alimentar și spălătorie; reparația locală a trotuarelor pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura clădirii; repararea rigolelor de preluare a apelor pluviale; reabilitarea termică a sistemului de încălzire; modernizarea instalației electrice principale; modernizarea instalațiilor de ventilare și de abur; modernizarea stației de pompe de stingere a incendiilor și hidrofor; înlocuirea rețelelor termice de apă caldă menajeră și abur, instalarea unor sisteme alternative de producere a apei calde menajere folosind surse de energie regenerabilă (panouri solare).

Clădirile propuse pentru intervenții în vederea creșterii eficienței energetice sunt corpurile A, B, C, D care formează Spitalul Județean de Urgență, clădirile pentru Medicină Legală, bucătăria și centrala termică, în total o suprafață de 19.385 mp. Valoarea totală a investiției este estimată la 15.350.482,84 lei, din care construcțiile și montajul costă 8.959.183,11 lei, cu TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni. Consiliul Județean Alba va suporta valoarea contribuţiei la totalul cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA) de 281.641,12 lei reprezentând 2% din valoarea proiectului european ce va fi accesat și cheltuielile neeligibile (inclusiv TVA) de 1.268.426,73 lei.

CJ Alba va mai suporta și contribuția la valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA), de 1.550.067,85 lei, reprezentând 10,10%. Conform acordului de parteneriat între SJU Alba Iulia și CJ Alba, se estimează ca demararea efectivă a lucrărilor de execuție a lucrărilor să înceapă abia în martie 2019 și să se desfășoare până în august 2020, după ce pe tot parcursul anului 2018, după semnarea contractului de finanțare a proiectului care, probabil, va fi declarat eligibil, se vor derula activități legate de proiectare, licitare, semnarea contractelor de execuție a lucrărilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro