Clement Negruț, deputat Mișcarea Populară: „Problema impozitelor locale de la Alba Iulia are efecte puternice asupra bugetului municipiului”

Îndosariat în: Politică |

Clement-Negrut-nov-2015Grație ,,profesionalismului” și ,,interesului” arătat de consilierii locali în frunte cu veșnicul candidat și ales Mircea Hava, la nici o lună de la adoptarea bugetului pe 2016 avem rectificare. Vorbim desigur de tăieri deoarece în visteria locală nu vor mai intra sumele consistente pe care primarul visa să le mulgă de la albaiulieni.

Întreb iarăși: ce investiții vor fi afectate? La Alba Iulia principala resursă pentru investiții sunt impozitele cetățenilor? Desigur, deoarece investitori de anvergură care să aducă niște contribuții substanțiale la bugetul local nu prea există. Poate tocmai de aceea Alba Iulia a devenit vestită la nivel național pentru faptul că aproape jumătate din străzi sunt neasfaltate. Poate din același motiv nu avem teatru, sală polivalentă și investiții și locuri de muncă suficiente. Scuza domnului primar pentru cota ridicată de impozitare impusă în prima fază era aceea că: ,,școala, drumul, iluminatul public, întreținerea Cetății și a spațiului verde din oraș, totul este plătit din acești bani (impozite n.a.). Halal gospodar! Vom vedea acum de unde și cum se va tăia pentru a da socoteala între venituri și cheltuieli.

Nu am obținut până în acest moment, însă vom solicita date privind rectificările făcute asupra bugetului general de venituri și cheltuieli pentru a vedea cum au dres treaba aleșii locali, după ce au fost presați să scadă cota de impozitare de la 1,3 la 0,5 la sută.

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.