Clement Negrut, deputat MP: „Bravo, dom’ primar! Cetatea în care s-au băgat zeci de milioane de euro nu produce nici măcar cât să se întrețină?”

Îndosariat în: Politică |

Clement-Negrut-nov-2015Vorbeam în cursul săptămânii trecute despre marea „grijă” a mult-alesului primar Mircea Hava față de albaiulieni concretizată cum nu se poate mai bine în birurile pe care le-a pus pe spinarea cetățenilor care i-au asigurat atâtea mandate și pe care spune că-i respectă.

Oameni disperați de cuantumul uriaș al impozitelor pe care ar fi trebuit să le plătească s-au adresat celui care se face răspunzător în primul rând pentru acest lucru: Mircea Hava (mare parte a consilierilor locali nu au prea știut cum stă treaba când au votat bugetul în noiembrie). Din reflex, domnul primar a promis că o drege. În consiliul local toți USL-iștii au votat stabilirea cotei de impozitare de la 1,3 la 0,5 la sută. Deci se poate!

Totuși, reținem că nu s-a mers pe minimul de 0,2% pe care îl permite legea ci pe 0,5 %. Cetățenii afectați de aceste majorări știu asta, fapt care s-ar putea să-i șifoneze puțin imaginea PNL-istului Mircea Hava.

Se pune acum o întrebare importantă: ce investiții vor fi afectate? Cum este afectat bugetul local bazat într-o atât de mare măsură pe chiriile celor care au aceste mici afaceri? La Alba Iulia se pare că primăria folosește ca principală resursă pentru lucrările propuse impozitele cetățenilor. Investitori de anvergură care să aducă niște contribuții substanțiale la bugetul local nu prea există. Poate tocmai de aceea în cealaltă capitală aproape jumătate din străzi sunt neasfaltate. Poate din acest motiv nu avem teatru, sală polivalentă și investiții. Iar domnul primar ne spune că: ,,școala, drumul, iluminatul public, întreținerea Cetății și a spațiului verde din oraș, totul este plătit din acești bani (impozite n.a.). Bravo, dom’ primar! Păi Cetatea aceea în care s-au băgat zeci de milioane de euro nu produce nici măcar cât să se întrețină? Cred și eu. Timp de câteva luni pe an bate vântul prin ea cât e de pustie. Și deja ziceți că se degradează? Frumos! Iluminatul public cred și eu că e scump; mai ales în ianuarie și februarie când în Piața Cetății ard toate beculețele festive deși nu e țipenie de om. Iar cu drumurile ce probleme aveți? Am ajuns să vedem și pe posturile naționale că Alba Iulia e fruntașă pe țară la străzi neasfaltate.

V-ați lăudat cu gradul mare de absorbție a fondurilor europene. Acum nu poate se mai poate folosi această resursă?

Preşedinte MP Alba,
Deputat Clement Negruţ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.