Clement Negruț, deputat MP: PNL-ul se joacă cu sănătatea românilor

Îndosariat în: Politică |

Clement-Negrut-conferinta-presa-nov-2015După răsunătorul eșec cu solicitarea modificarii legii electorale pentru alegerile locale PNL dorește să ne distragă atenția cu un proiect de lege care vine ca un masaj la piciorul de lemn în sistemul de sănătate din țara noastră.

PNL-iștii vor ca românii care refuză să participe la programele de prevenție să fie obligați să suporte, parțial sau total, costurile tratamentelor bolilor. Așa consideră ei că rezolvă problemele din sistemul național de sănătate. În condițiile în care în multe spitale din România riști să te alegi cu afecțiuni în plus pe lângă cele pentru care ai mers să te tratezi, în condițiile în care sunt probleme majore cu medicamentele, în condițiile în care avem o criză de personal medical, ei vin cu o propunere prin care să ne oblige să mergem la competiții sportive ca să fim recompensați, iar dacă ne îmbolnăvim să fim buni de plată.

Domnilor din PNL, în primul rând românilor trebuie să le fie asigurat dreptul constituțional la servicii medicale gratuite! Iar dacă vreți un proiect sănătos de lege pe acest domeniu, atunci puneți mâna pe proiectul de lege privind reforma sistemului de sănătate depus de parlamentarii Mișcării Populare.

Trebuie să știți că tot ce ține de proiectul PNL-ului, de la strategie de implementare până la simple propuneri, ar urma să intre sub incidența unui nou organism, numit pompos Agenția Națională de Prevenție în Sănătate. Finanțarea acestei agenții ar urma să fie asigurată de stat, adică de noi. Cu alte cuvinte, alți bani, altă distracție! Și este vorba de bani serioși, pentru că proiectul de lege stipulează clar: acest nou organism ar avea nevoie de cel puțin 10% din fondurile publice alocate sistemului de sănătate. 10 la suta! Adică alți funcționari și funcționărași plătiți ca să ce? Să vadă cât de des mergem la doctor sau cât de tare tragem la sală?

Proiectul PNL-ului nu are nicio legătură cu situația existentă în momentul de față în sistemul de sănătate din România. S-a văzut deja ce reacții a provocat. Eu cred că e doar o încercare de distragere a atenției de la eșecul cu alegerea primarilor în două tururi.

Mișcarea Populară vine cu niște idei solide în ceea ce privește sistemul de sănătate din țara noastră:

– Menținerea controlului statului asupra întregului sistem de sănătate și în special garantarea accesului tuturor categoriilor populaționale la servicii medicale;

– Garantarea menținerii unui rețele publice de stat pentru asistența medicală spitalicească;

– Garantarea utilizării integrale a fondului de asigurări de sănătate colectat pentru acordarea de asistență medicală;

– Respectarea principiului obligativității plății contribuției la fondul de asigurări de sănătate prin contribuția statului în numele și pentru categoriile populaționale scutite în prezent de plata contribuției;

– Crearea cadrului unei competiții corecte, pe criterii de calitate, între furnizorii și între asiguratorii de servicii de sănătate publici și privați.

– Definirea pachetului de servicii de sănătate de bază respectând primul obiectiv al sistemului public de asigurări de sănătate – „ protejarea asiguraţilor faţă de costurile serviciilor medicale în caz de boala sau accident”;

– Asigurarea continuității asistenței medicale la toate nivelurile – primar, secundar și terțiar;

– Reducerea până la desființare a plăților informale;

– Introducerea sistemului de management al calității serviciilor medicale;

– Libertatea de alegere a asiguratorului de sănătate – public sau privat.

Preşedinte MP Alba,
Deputat Clement Negruţ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.