Clopoţelul a sunat, din nou, în prima zi a anului școlar 2017-2018, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Trezit din vacanţă, clopoţelul a sunat, din nou, astăzi, 11 septembruie 2017, chemându-i la clase pe toţi elevii. Peste 800 de copii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar şi s-au bucurat de revederea colegilor şi a profesorilor ori de prima zi de şcoală. Emoţionaţi, cu flori în mână şi cu părinţii alături, dar şi cu entuziasm, au aflat noutăţi încă de pe acum şi aşteaptă să intre la ore.

De mână cu părinții sau bunicii, cei 102 bobocei de la clasele pregătitoare au trăit emoțiile începutului de an școlar.

Elevi, profesori, părinţi, toţi au fost prezenţi la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia pentru a da startul unui nou an şcolar. Indiferent de clasa pe care au început-o, elevii n-au fost ocoliţi de emoţia unui nou început. Emoţia revederii colegilor şi a profesorilor a fost vizibilă, astfel că în curtea şcolii, îmbrăţisările, zâmbetele şi veselia generală au fost la ordinea zilei.
Părintele Niculiță Pascu a binecuvântat anul școlar cu o rugăciune. Printre cei prezenți s-a aflat și primarul municipiului, Mircea Hava, deputatul Sorin Bumb, Alin Ignat, consilier local, Dan Ispas de la IPJ Alba, psihologul Eliza Boilă, reprezentatul părinților, Pavel Pistol – consilier local. Elena Ignat, directorul instituției a transmis mesaje de bun venit și înucrajare în anul școlar care a început.

În total, elevii vor avea 167 de zile de şcoală.

Anul şcolar 2017-2018 va fi împărţit tot în două semestre, semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Între semestre, dar şi în interiorul lor, elevii vor beneficia de vacanţe, după cum urmează:

  • Vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018)
  • Vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)
  • Vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)
  • Vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)
  • Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie 2018.

Programul „Școala altfel”

Săptămâna „Şcoala altfel” poate fi derulată în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, fiecare şcoală urmând să aleagă perioada dorită, însă nu când se dau tezele.

Tezele semestriale se vor da, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

We cannot display this gallery

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.