Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a obținut locul al II-lea la un concurs național de consiliere școlară

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

elevi-hcc-premiul-iiÎn 13 și 14 iunie 2014, un grup de elevi de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au participat la concursul regional de consiliere școlară prin art-terapie “Exprimă-te liber”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj.   

Elevii ( Andreea Cârlogea X B, Alexandra Doboș IX E,  Francesca Forțu IX D, Anca Hada IX F, Sofian Hleihil XI C, Iulia Mermezan IX G, Ariadna Nemeș IX D, Dan Oltean IX A, Oana Pîclisan X E, Oana Teodorescu IX C, Marius Țoc IX C, Vîtcă Diana IX G – înscriși la disciplina opțională “Dezvoltarea abilităților de viață”) au fost însoțiți de prof. psiholog Adelina Morar, inspector educativ Codruta Lodroman și Claudiu Dușa, coordonator  CPECA Alba.

Tema concursului a fost “Gândul – prieten sau dușman”, elevii având sarcina să o ilustreze prin orice formă de artă doresc. În concurs s-au înscris 24 de județe, fiecare județ prezentând câștigătorii concursului la nivel local, desfășurat anterior. Elevii de la “HCC” au pregătit și prezentat în concurs o piesă scurtă de teatru, intitulată “D-ale vieții” și un film de scurt metraj, motivațional, “Frânturi de gând”. Filmul a fost distins cu locul II la nivel liceal, iar elevii au primit diplome, medalii si bani.

Organizatorii concursului s-au gândit să recompenseze implicarea participanților printr-o reușită petrecere, foarte potrivită, de altfel, pentru adolescenți, și cu activități de socializare care au avut rolul de a-i face pe participanți să interacționeze, să se cunoască mai bine, dar și să afle lucruri noi și interesante: vizită la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Grădina Botanică Jibou, Mănăstirea Strâmba.

Întregul grup dorește să mulțumească Primăriei Municipiului Alba Iulia, care a făcut posibilă participarea la concurs prin asigurarea transportului, precum și organizatorilor concursului, CJRAE și CJAP Sălaj, susținute de Consiliul Județean Sălaj.

Filmul “Frânturi de gând” se poate viziona pe site-ul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” hcc.ro.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.