Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a sărbătorit astăzi 98 de ani de existență

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

În acest an, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia celebrează 98 de ani de existenţă și 42 de ani de când funcționează în Cetatea Marii Uniri, capitala de suflet a tuturor românilor, iar pentru a marca acest moment, miercuri, 8 noiembrie, în incinta colegiului au fost organizate o serie de activități aniversare.

Manifestările au debutat cu începere de la ora 12.00, pe platoul din incinta colegiului, cu adunarea festivă dedicată aniversării patronului spiritual al colegiului, Sfântul Arhanghel Mihail.

Ceremonialul a cuprins o festivitate de premiere, alocuţiunile invitaților și prezentarea unui exerciţiu demonstrativ.

A urmat ceremonia religioasă, la statuia lui Mihai Viteazul, dedicată memoriei eroilor absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, iar de la ora 13.30, în sala de festivităţi a instituţiei, formaţiile artistice ale elevilor colegiului au prezentat un spectacol aniversar.

Între orele 12:00-14:00, colegiul a avut Porţile Deschise, pentru toți cei care au dorit să viziteze insitituția.

An de an, în seria amplelor activităţi dedicate aniversării, se înscriu  competiţiile sportive interne din cadrul ”Cupei Mihai Viteazul”, Concursul de grafică şi pictură ”Coala şi peniţa”, Sesiunea de referate ştiinţifice a elevilor şi Sesiunea de comunicări psiho-pedagogice a cadrelor didactice şi militare, Concursul tematic ”Instrucţie cu cîntec” şi întâlnirea absolvenţilor ultimei promoţii cu elevii colegiului.

”În cadrul manifestărilor dedicate aniversării, sunt incluse activităţi specifice instituţiei în care patriotismul se manifestă autentic, unde drapelul flutură semeț, iar imnul aduce pe chipul tuturor lacrimi strălucitoare de emoție, unde se leagă prietenii ca niciunde şi sufletele tinerilor respiră adolescența ”în pagini de istorie” ca să devină spirite libere și sensibile, oameni demni, puternici şi curajoşi”, au transmis reprezentanții instituției.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.