Colegiul Tehnic “Apulum” din Alba Iulia îşi pregăteşte viitorii absolvenţi pentru o mai bună integrare pe piaţa muncii

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Colegiul-Tehnic-Apulum-Proiect-DaVinciÎn perioada 2013-2015, Colegiul Tehnic “Apulum”, este  şi va fi şcoala parteneră, alături de alte  ţări (Italia, Lituania, Ungaria, Turcia, Portugalia) în parteneriatul Leonardo da Vinci: “Modeling cultural sewing techniques”.

Parteneriatul Leonardo da Vinci constituie un cadru pentru activităţi de colaborare desfăşurate între organizaţiile care activeazã în domeniul educaţiei şi formãrii profesionale (VET) şi care colaboreazã pe teme de interes comun pentru organizaţiile participante. Colaborarea în cadrul parteneriatului se realizează între unităţi de învăţământ de profil tehnic-vocaţional, în domeniul textile, alte instituţii VET specializate, întreprinderi, universităţi. Colaborarea cu instituţiile implicate (Turcia-coordonator, Italia, România, Lituania, Portugalia, Ungaria) se va baza pe respectarea tradiţiilor şi a tehnicilor specifice de realizare a costumelor tradiţionale, pe însuşirea exemplelor de bune practici ale fiecărui partener astfel încât, în colaborare va fi realizată o Expoziţie Internaţională, un Festival Internaţional, având la baza produsele comune realizate în cei doi ani de activitate.

“Parteneriatul constituie o oportunitate pentru viitorii no;tri absolvenţi, pentru cadrele didactice de specialitate, o provocare în domeniul cunoaşterii, şi va putea contribui la o mai bună integrare a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii”, a explicat prof. Carmen Diana Nicula, responsabil proiecte europene.

În perioada 6 – 7 martie 2014 a avut loc a doua întâlnire de proiect, în Braga, Portugalia. Conform graficului stabilit anterior, fiecare ţară parteneră a avut de prezentat istoricul tradiţiilor populare şi semnificaţiile acestora, incluzând toate zonele reprezentative ale ţării. Profesionalismul şi seriozitatea fiecărei echipe de proiect a făcut ca materialele prezentate să fie de un real folos pentru etapele următoare ale parteneriatului. S-a pus apoi accentul pe completarea cu toate informaţiile necesare şi cu toate activităţile realizate a site-ului proiectului, care va constitui unul dintre produsele acestuia, fiecărei echipe revenindu-i sarcina de a contribui la vizibilitatea acţiunilor sale. Au fost discutate modalităţile de comunicare efectivă în cadrul proiectului, modalităţi de informare şi diseminare continuă a activităţilor, propuneri pentru crearea echipelor mixte de lucru în vederea realizării produselor finale. S-au stabilit paşii care vor trebui urmaţi până la următoarea reuniune de proiect, astfel încât să se poată creiona deja produsele finale de către fiacare partener, produse care vor participa la Festivalul Internaţional ce va avea loc la Alba Iulia la sfârşitul celui de-al doilea an de proiect. De remarcat faptul că în cadrul reuniunii de proiect a fost remarcată activitatea elevilor claselor de profil, a XI-a C, a XII-a C, elevi care au avut un aport la realizarea produselor finale, într-un mod cât se poate de inventiv şi creativ. De asemenea, activităţile la nivel naţional sunt susţinute cu responsabilitate de elevii clasei a X-a D, seriozitatea şi perseverenţa acestora fiind demnă de remarcat.

“Suntem mândri că suntem parte dintr-un asemenea proiect de anvergură şi ne vom folosi toate resursele, ca în cei doi ani, să atingem şi chiar, să depăşim scopul şi obiectivele propuse”, a declarat prof. Carmen Diana Nicula, responsabil proiecte europene.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.