Colindători de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” vor ajunge în casele copiilor şi bunicilor din așezăminte sociale de pe raza municipiului Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

În pragul sărbătorilor de iarnă, o dată cu Naşterea Domnului şi cu vestirea zorilor Noului An, colindele tradiționale ronânești vor fi duse de elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, în casele şi sufletele copiilor şi bunicilor din Aşezămintele sociale.

Aşadar, marţi 20 decembrie, de la ora 17:00 colindătorii în uniformă vor vizita Centrul de plasament bătrâni din Teiuş.

Ziua de miercuri este dedicată copiilor orfani din cadrul Aşezământului Social ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, unde micuţii vor primi dulciuri şi fructe şi vor asculta colindele oaspeţilor. Activitatea a fost iniţiată şi organizată de către Consiliul elevilor colegiului. Apoi, de la ora 14:00 va avea loc tradiţionalul Spectacol de colinde susţinut pentru întregul personal al colegiului.

Fiecare elev va lua cu el acasă, alături de roadele muncii din acest an şi mulţumirea gestului de suflet, a bucuriei adusă celorlalţi , a îndeplinirii misiunii de creştin, într-o revărsare de dar şi har.

Colindul, însoţit de frumuseţea gestului şi a omeniei aduc pe feţele gazdelor emoţii şi zâmbete. Bunătatea este calea de a ne simţi utili, de ajutor şi ucenici ai Celui care s-a născut în ieslea modestiei.

Emoţiile și trăirile acestor momente specifice sărbătorilor sunt împărtăşite, iar gesturile de suflet și solidaritatea exemplară îi uneşte pe toți într-o comunitate  a bucuriei. Dar din dar se face rai!

Daniela Filimon

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro