Colonelul (r) Ioan Herța Onac și căpitanul Liviu Valentin Rusu eliberați astăzi din arest preventiv de către Curtea de Apel Militară București

Îndosariat în: Actualitate |

herta-ioan-onac-sef-jandarmeria-albaMagistrații de la Curtea de Apel Militară Bucureşti au admis luni, 9 decembrie, recursul la măsura arestării preventive pentru 29 de zile pe numele fostului șef al IJJ Alba, colonelul (r) Ioan Herța Onac (foto stânga) și a căpitanului de jandarmi Liviu Valentin Rusu. Decizia Curţii de Apel Militare este definitivă, urmând ca cei doi inculpați să fie eliberați din arest și cercetaţi în continuare în stare libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Cei doi au fost reținuți miercuri, 4 decembrie, după ce au fost audiați la sediul DNA din Alba Iulia și au fost duși la București. Aceștia sunt urmăriți penal de Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari după ce procurorii au stabilit că se fac vinovați de abuz în serviciu, înșelăciune, fals intelectual și alte infracțiuni pentru care au propus arestarea preventivă.

Ancheta vizează stabilirea circumstanțelor în care mai mulți jandarmi de la IJJ Alba au obținut adeverințe de salariu false, pentru a lua împrumuturi de la bănci. Posibila falsificare de documente a fost descoperită în urma cercetărilor efectuate în cazul unui presupus şantaj între doi foşti amanţi.

Anchetatorii au verificat o plângerea depusă de o femeie, fosta amantă a jandarmului Rusu Liviu Valentin.care a reclamat că, atunci când au rupt relaţia, acesta ar fi sechestrat-o, ar fi ameninţat-o şi ar fi şantajat-o. În cadrul cercetărilor procurorii au constatat că Valentin Liviu Rusu, căpitan la Jandarmeria Alba Iulia, a folosit o adeverinţă falsificată pentru a lua un credit de 60.000 de euro de la o bancă.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.