Comisiile de urbanism din Primărie și-au dat acordul pentru construirea celui de-al doilea magazin LIDL din Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

Continuă demersurile pentru construirea supermarketului Lidl în centrul municipiului Alba Iulia. Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică și Comisiei tehnică de urbanism, din subordinea Consiliului Local Alba Iulia, au avizat favorabil noua documentație prezentată, astfel că va fi supusă spre aprobare aleșilor locali în ședința din 28 septembrie. Condiția impusă constructorului este de a amenaja în incintă spații verzi și plantări de arbori.

Documentaţia propune construirea unei clădiri monobloc, cu funcţiunea de spaţiu comercial pentru lanţul de magazine LIDL. Având in vedere poziţia particulara in cadrul mun. Alba lulia, la 100 m de Centrul Civic, pe una din arterele principale ale oraşului, clădirea va avea o conformaţie particulara, de clădire de birouri P+2, cu magazin la parter, menite sa urbanizeze arealul in care acesta urmeaza a fi dezvoltat.

Accesul auto si pietonal se va face din str. Tudor Vladimirescu. Se propun 2 intrări, direct din strada, cu relaţie de dreapta. Incinta va avea o platforma carosabila pentru accesul auto si parcarea autovehiculelor. Se prevăd a se amenaja un număr min de 100 locuri de parcare; propunere: 103 locuri de parcare + 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati.

Prima documentație pentru construirea supermarketului Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, a fost respins în ședința CL din 22 iunie, după ce a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de organizare si dezvoltare urbanistica și Comisiei tehnice de urbanism pe motuv că ”propunerea urbanistică nu se încadrează în reglementările propuse prin PUZ în curs de elaborare, care prevede pentru zona studiată o structură urbană cu un regim de înălțime mai mare, care să susţină frontul construit la strada Tudor Vladimirescu și funcţiuni specifice unei zone centrale a municipiului Alba lulia”.

Reamintim că pe locul respectiv, având drept adresă str. Tudor Vladimirescu nr.18, inițial, se dorea ridicarea unor locuințe colective, iar apoi, într-o ședință de consiliu local din anul 2015, s-a aprobat un plan urbanistic zonal pentru o construcție cu funcțiunea de spații comerciale – centru comercial, galerie comercială, care va aparține unui alt cunoscut lanț de supermarketuri.

Intenția LIDL de a construi un magazin în centrul orașului a fost cunoscută de la începutul anului.

Discounterul german Lidl este cunoscut pentru faptul că plăteşte cele mai mari salarii, cu 50% peste concurenții direcți şi cu o treime peste media pe economie.

Salariile medii nete lunare plătite de cei mai mari cinci retaileri inter­na­ţionali după cifra de afaceri – Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image – va­riază între 2.100 şi 3.100 de lei. Cu excepţia dis­coun­terului ger­man Lidl, sa­lariile se si­tu­ează în ju­rul va­lorii de 2.100 de lei net lunar, în con­textul în care în in­dustrie – în co­mer­ţul cu ri­di­ca­ta şi cu amă­nuntul – media este apro­pia­tă de acest nivel.

Primul magazin LIDL în Alba s-a deschis în 2013. Acesta se află pe strada Lalelelor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.