Competiţie sportivă pentru copiii cu dezabilităţi din Alba Iulia la Colegiul Naţional „HCC”

Îndosariat în: Actualitate |

cupa-acas-a-x-a-editieAstăzi, de la ora 10.00, în sala de sport a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, s-a desfăşurat a X-a ediţie a „Cupei ACAS”, o competiţie sportivă dedicată copiilor şi tinerilor cu dezabilităţi. Un număr de 65 de persoane au participat la concursurile organizate în curtea şcolii: alergare rezistenţă şi viteză, aruncare cu oina, săritură lungime de pe loc, aruncare minge medicinală, alergare în scaun cu roţi, iar pentru cei mici a fost organizat un concurs numit „circuit mici talente mari”, în sala de sport a instituţiei de învăţământ.

În deschidere, viceprimarul Dorin Şerdean însoţit de reprezentanţi ai Consiliului Local Alba Iulia, a spus “un cuvânt” de bun venit şi a transmis încurajări participanţilor. Cei prezenţi au putut viziona un filmuleţ cu secvenţe din fiecare an a „Cupei ACAS”, care a devenit o tradiţie, iar organizatorii speră ca sportul să-i unească pe tineri şi la aniversarea a 20 de ani. Însoţiţi de Daniela Cetean, profesoara de istorie a Colegiului Naţional „HCC”, un grup de voluntari i-au încurajat pe cei mici cu fiecare ocazie, iar organizaţia Crucea Roşie din Alba Iulia şi-a făcut din nou datoria. Firma Coral a făcut cadou, o masă de ping pong, pentru ca tenisul să poată fi practicat şi pe timp de iarnă.

Concursul nu a urmărit performanța ci îmbunătăţirea aptitudinilor sportive, creşterea încrederii de sine, socializare şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare, astfel că toți participanții au fost premiaţi cu pachete şi 50 de lei. Practicarea sportului s-a dovedit încă o dată un liant social prin care amatorii pot „comunica”, fără prea multe cuvinte, iar în această competiţie nu a contat dacă ai câştigat ci a contat că ai participat. Competiţia a reprezentat şi o lecţie de umanitate,  după cum celebra vorbă spune: handicapul nu este al persoanei care nu poate umbla ci este al societăţii care nu a uniformizat şoseaua cu asfaltul pentru ca toată lumea să poată trece.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială și Asociația pentru Consiliere și Asistență Specializată – ACAS – Alba Iulia, cu partenerii Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba, Radio Reîntregirea Alba Iulia și Colegiul Horea Cloșca și Crișan.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.