Concerte extraordinare în cea de-a doua zi a Festivalului Naţional „Strugurele de Aur”

Îndosariat în: Actualitate |

O seară deosebită au oferit concurenţii şi artiştii tuturor iubitorilor de tradiţii şi folclor în cea de-a doua zi a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”, aflat la a XIII-a ediţie. În Alba Iulia, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 18.30, 29 de concurenţi au încercat să demonstreze jurului şi telespectatorilor că merită unul din trofeele puse la bătaie de organizatori. Evenimentul de înaltă ţinută artistică a fost transmis de TVR3, iar telespectatorii au avut ocazia să-şi susţină favoriţii, prin vot. 

Festival-Strugurele-de-Aur-Ziua-DoiDupă ce concurenţii veniţi din toate zonele ţării şi-au demonstrat talentul, Seara – Centenar a continuat cu melodii din repertoriul „Mariei Tănase” interpretate de: Sebastian Stan, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Felicia Stoian, Maria Coman, Junii de la Jidvei, Nicolae Furdui Iancu, Emilia Munteanu, Viorica Macovei, Fetele de la Jidvei, Adriana Irimieș, Victorița Lăcătușu, Maria Loga, Claudia Torop, Gavriil Prunoiu și grupul ”Doruri Muscelene”.

A fost într-adevăr o seară minunată pentru o sală arhiplină care a cântat şi a încurajat concurenţii, dar şi artiştii consacraţi care au urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Alături de aceştia, milioane de telespectatori care au urmărit postul de televiziune TVR3 au „intrat” în atmosfera de sărbătoare a cântecului, care a fost în această vineri în Oraşul Marii Uniri.

Programul continuă sâmbătă, 14 septembrie, cu Seara „Gold”, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Şi seara de sâmbătă va începe la ora 18:30, cu „Gala Laureaților”, iar recitalurile vor lua startul la 20:15 minute. Ansamblul Artistic Jidvei cu soliștii vocali : Denisa Balu, Costel Popa, Andrei Ivănuș, Irina Truță, Traian Stoiță, Andrei Lazăr.

Laureați ai festivalului : Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ina Todoran, Ancuța Matei, Cristian Fodor, Stana Stepanescu, Ancuța Corlățan, Andra Matei, Iustina Irimia

Vor încânta audiența interpreți, profesori și îmdrumători artistici: Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur,  Cornelia Neaga și Muguri de Tezaur, Diana Călinescu, Georgeta Chițoran, Camelia Stoiță, Traian Stoiță și Ioana Brad, Alexandru Pal și Roxana Reche Pal, Reta Rus, Marinela Baba, Nineta Popa, Sava Negrean Brudașcu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.