Consilierii locali din Alba Iulia au respins solicitarea de majorare a tarifelor de închiriere a bicicletelor depusă de AGR România

Îndosariat în: Administrație |

ivelo-14-apr-2014Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului de închiriere pentru bicicletele iVelo, puse la dispoziție de Asociația Green Revolution Romania în Alba Iulia, a fost respins.

O parte dintre consilierii locali, în principal liberalii, au considerat că solicitarea vine după o perioadă relativ scurtă de funcționare, astfel încât nu se poate face o evaluare corectă a profitului sau pagubelor înregistrate de centrul de închirieri situat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Cetate.

În plus, aleșii locali au remarcat faptul că, în afară de motivul invocat de asociație – cheltuieli mari cu reparația bicicletelor care se defectează din cauza ”utilizării defectuoase”, nu au fost atașate la cererea întocmită niciun fel de documente din care să rezulte care este nivelul acestor cheltuieli, comparativ cu profitul obținut.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Green Revolution România, în cele 72 de zile de la inaugurarea centrului au fost înregistrate 4.100 de închirieri, dintre care 1.200 gratuite, pentru pensionari şi copii până la vârsta de 16 ani. Dintre cele 70 de biciclete puse la dispoziție s-au defectat, în medie, 6 pe zi, conducând astfel la un număr de 431 de reparaţii (la fiecare bicicletă intervenindu-se de peste 6 ori).

Din această cauză s-a propus modificarea Protocolului de Cooperare cu Consiliul Local prin întocmirea unui act adiţional care să reglementeze modificarea tarifului de închiriat biciclete de la 3 lei/oră, la 4/lei pe oră, tariful pe zi urmând să îşi păstreze valoarea de 15 lei/24 ore.

În urma votului din Consiliul Local s-a stabilit că tariful va rămâne neschimbat până la finalul sezonului, când se va face un bilanț pe baza căruia să se poată discuta despre o eventuală majorare pentru anul viitor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.