Consiliul Local Alba Iulia stabilește în ședința de mâine contravaloarea atestatului de producător

Îndosariat în: Administrație |

piata-volanta-apr-2014Consilierii locali din Alba Iulia vor stabili, mâine, în ședință extraordinară, contravaloarea atestatului de producător şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Taxele propuse sunt de 3,6 lei pentru atestatul de producător și 12,4 lei pentru carnetul de comercializare.

Potrivit raportului de specialitate, valorile au fost stabilite luându-se în considerare:

– art. 5 alin (2) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol „ (2) Costurile generate de tipărire a atestatului de producător din sectorul agricol se suportă de către consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar sumele cheltuite de acestea se recuperează prin grija primarilor din sumele achitate de solicitanţi pentru eliberarea acestora, stabilite prin hotărâri ale autorităţilor deliberative, la propunerea autorităţilor executive.”
– art. 2 alin (2) din Ordinul nr. 1846/2408/2014 privind punerea în aplicare a prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol44 (2) Pe baza solicitărilor comunicate de primari, consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti solicită Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” – S.A. tipărirea necesarului de formulare.”
– art. 8 alin (2) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol” (2) Costurile generate de tipărire a carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol se suportă din bugetele locale ale judeţelor sau, după caz, din bugetul local al municipiului Bucureşti, iar sumele cheltuite de acestea se recuperează prin grija primarilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti din sumele achitate de solicitanţi pentru eliberarea acestora, stabilite prin hotărâri ale autorităţilor deliberative, la propunerea autorităţilor executive.”
– art. 2 alin (2) din Ordinul nr. 20/208/2015 privind punerea în aplicare a prevederilor art. 9 alin (1) din Legea 145/2015 pentm stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol „(2) Pe baza solicitărilor comunicate de primari, consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti solicită Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” – S.A. tipărirea necesarului de carnete în condiţiile prezentului ordin”.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.