Consiliul Local Alba Iulia va dezbate în ședința de vineri noul Regulament de amplasare al teraselor sezoniere

Îndosariat în: Administrație |

terase-alba-iulia-control-dspConsilierii locali din Alba Iulia vor dezbate și aproba în ședința de vineri, 4 aprilie 2014, propunerile de modificare a Regulamentului de amplasare, organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere în municipiu. Proiectul de hotărâre este la ”a doua strigare”, el fiind amânat în ședința din luna martie deoarece aleșii locali nu au căzut la o înțelegere privind orarul după care acestea să funcționeze.

Cel mai probabil dezbaterea se va axa și de această dată pe același subiect. Hotărârea trebuie luată ținând cont atât de reclamațiile făcute de locatarii blocurilor la parterul cărora funcționează, peste vară, terase, cât și de solicitările administratorilor de firme care solicită prelungirea programului după ora 22.00.

Alte noutăți sunt: posibilitatea ca deţinătorii de terase sezoniere să le poată exploata şi în perioada iernii (deci după data de 31 octombrie); obligația ca solicitantul să amenajeze terasa sezonieră în termen de cel mult 30 de zile de la data semnării contractului de închiriere și sancționarea lui în cazul în care nu respectă condițiile impuse în respectivul document; interzicerea schimbării amplasamentului teraselor sezoniere sau modificării suprafeţelor de teren ocupate de acestea, ancorării elementelor terasei de copaci şi obligarea deținătorilor de a lua toate măsurile pentru protejarea spaţiilor verzi, a copacilor, a mobilierului urban şi a tuturor elementelor de echipare edilitară din perimetru.

Proiectul de hotărâre vizează și modificări ale sancțiunilor care se aplică în cazul nerespectării regulamentului. Astfel, nerespectarea orarului de funcționare va fi ”taxată” cu amendă între 1.000 și 2.000 de lei; utilizarea altui mobilier decât cel autorizat – amendă între 1.000 și 2.000 de lei; nerespectarea obligației de a preda terenul liber de sarcini la încetarea activității și/sau ca urmare a somației de eliberare a amplasamentului precum și neaducerea amplasamentului la starea inițială – amendă de la 1.500 la 2.500 de lei; amplasarea de televizoare sau alte mijloace audio-video și difuzarea de muzică se sancționează cu amendă de la 1.500 până la 2.500 de lei; închiderea terasei pe laturile sale exterioare cu paravane de orice fel – amendă între 500 și 1.000 de lei.

În cazul în care, în termen de 7 zile una dintre contravenții se repetă, se pot aplica sancțiuni complementare care ajung până la suspendarea activității până la remedierea deficiențelor, rezilierea unilaterală a contractului de închiriere sau chiar ridicarea terasei sezoniere.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia motivează necesitatea modificării Regulamentului aprobat prin HCL nr.94/2013, prin faptul că pe parcursul aplicării acestuia, în practică, au apărut o serie de probleme care nu se pot soluţiona decât prin noi reglementări aprobate de Consiliul Local.

Municipalitatea precizează că se dorește ca acest tip de activitate ”să se desfăşoare în condiţii civilizate şi să dea un aspect plăcut zonelor în care se desfăşoară”.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.