Consiliul Local Alba Iulia va sprijini financiar serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice

Îndosariat în: Administrație |

Administrația locală din Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, se va asocia și în acest an cu Filantropia Ortodoxă în vederea furnizării serviciilor sociale prin Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Consiliul Local va asigura finanţarea acestui serviciu cu suma de 3.145 lei/lunar, 1 martie 2013 – 28 februarie 2014.

Beneficiarii direcţi ai serviciilor oferite sunt persoane vârstnice aflate în dificultate, care nu au un suport familial, persoane vârstnice fără venituri sau cu venituri foarte mici care necesită îngrijire de bază: îngrijire personală, servicii gospodăreşti şi menajere şi alte persoane care au nevoie de sprijin în acest sens.

Se oferă, pentru 38 de beneficiari, servicii de îngrijire personală, de supraveghere şi de menţinere a sănătăţii, servicii de recuperare, integrare socială, sprijin pentru activităţile de bază (igienă corporală, îmbrăcare/dezbrăcare, hrănire, mobilizare, deplasare în interior şi exterior, comunicare), sprijin pentru activităţi instrumentale ale vieţii zilnice (prepararea hranei sau livrarea acesteia, efectuarea de cumpărături, activităţi de petrecere a timpului liber) şi de asemenea servicii de consiliere psiho-socială.

Asociaţia “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” a solicitat susţinerea financiară a cheltuielilor de hrană livrată la domiciliu şi materiale igienico-sanitare, de 3.145 lei/lunar (alocaţia de hrană este de 6 lei/zi/persoană), această sumă fiind menţinută din anul 2010. Restul de cheltuieli din bugetul serviciului vor fi susţinute integral de către Asociaţie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.