Copiii de la Centrul de Zi „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia au participat la „Balul prieteniei”

Îndosariat în: Actualitate |

Copiii ocrotiţi în cadrul Centrului de zi „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia au participat recent la prima mare activitate din acest an – „Balul prieteniei”, eveniment menit să întărească relaţiile dintre copiii beneficiari dar şi dintre micuţi şi părinţii lor.

Acţiunea s-a desfăşurat la un local din municipiul Alba Iulia şi la aceasta au participat atât copiii beneficiari ai centrului cât şi părinţii acestor având ca scop dezvoltarea relaţiilor din cadrul grupului, întărirea încrederii în sine şi în cei din jur, socializare, dezvoltarea relaţiilor între copiii beneficiari, părinţii acestora şi personalul centrului.

În cadrul „Balului prieteniei” copiii s-au costumat în personaje de film sau de desene animate şi au participat la concursuri şi întreceri inedite care le-au pus la încercare îndemânarea, răbdarea şi ingeniozitatea.

„Acest eveniment s-a dorit o acţiune pentru dezvoltarea relaţiilor de proximitate. Prin activităţile centrului nostru încercăm să ajutăm copiii să se dezvolte personal, să îşi îmbunătăţească relaţiile cu colegii dar şi să-şi întărească relaţiile cu părinţii lor” a spus Mihaela Fleşer, asistent social în cadrul Centrului de zi „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia.

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia a fost deschis anul trecut şi funcţionează în baza unui parteneriat dintre Primăria municipiului Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Parohia „Cuvioasa Parascheva” (Ampoi 2) din Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile.Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să-şi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în centre şi de activităţi de dezvoltare personală pentru formarea personalităţii copilului dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

La nivelul judeţelor Alba şi Mureş care formează Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, sute de copii sunt sprijiniţi să îşi continue studiile şi să nu abandoneze şcoala în cadrul unei reţele de centre de prevenire a abandonului şcolar. Reţeaua de prevenire a abandonului şcolar este cea mai mare din România şi este un amplu parteneriat între Biserică şi administraţia judeţeană sau locală, fiind susţinută şi de Fundaţiile FAER Reghin şi HEKS România care oferă sprijin financiar în cadrul unui proiect cofinanţat printr-un grant oferit din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro