Cornel Nistea este noul președinte al Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România

Îndosariat în: Actualitate,Învățământ-Cultură |

În prezența președintelui Uniunii Scriitorilor din România, profesorul Nicolae Manolescu și a președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, la Alba Iulia a avut loc Adunarea Generală – Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Pe ordinea de zi a reuniunii s-au aflat: Dezbaterea activității USR, a președintelui, a prim-vicepreședintelui și a vicepreședintelui, a Comitetului Director și a Consiliului USR al Filialei pentru mandatul 2013-2018;  Votarea raportului de activitate al conducerii USR, prezentat de președinte, precum și al președintelui Filialei pentru mandatul 2013-2018; Alegerea președintelui USR pentru mandatul 2018-2023; Alegerea președintelui Filialei Alba pentru mandatul 2018-2023; Alegerea Comitetului de Conducere al Filialei.

Au luat parte la eveniment peste 50 de membri ai USR Alba – Hunedoara. S-a candidat pentru preșidenția Uniunii Scriitorilor din România, pentru Consiliul director şi preşidenția filialei Uniunii Scriitorilor, filiala Alba-Hunedoara.

În funcția de președinte al Filialei Alba a USR a  fost ales Cornel Nistea, iar Mircea Stâncel, Aurel Pantea, Ion Mărgineanu și Mariana Pândaru au fost votați ca membri în Consiliul Director. În același cadru,  s-a votat pentru şefia Uniunii Scriitorilor la nivel național, candidați pentru această funcție fiind Nicolae Manolescu (președinte în funcție) și Dan Lungu din Iași, scriitor, senator al Uniunii Salvați România.

Aurel Pantea n-a mai candidat pentru un nou mandat de președinte al Filialei Alba – Hunedoara a USR, pe care a condus-o din anul 2006, declarând că va sprijini filiala dintr-o postură secundară. Cornel Nistea s-a născut la  6 august 1939, în satul Valea Largă, comuna Sălciua, județul Alba. Este scriitor, romancier, eseist, publicist și om de cultură român contemporan, membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2003. Nicolae Manolescu a spus că „Uniunea Scriitorilor din România traversează cea mai bună perioadă de la înființarea sa, iar Alba este un loc unde se fac Colocviile romanului românesc şi multe alte acțiuni, grație autorităților locale”.

Președintele Uniunii Scriitorilor din România va fi ales în urma rezultatului votului din toate filialele din țară, iar rezultatul va fi cunoscut pe data de 4 mai 2018.

Constantin PREDESCU

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.