Cort amplasat în fața Casei Județene de Pensii Alba, pentru combaterea caniculei

Îndosariat în: Actualitate |

Urmare a atenţionărilor meteorologice COD GALBEN de vreme caniculară, Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Casa Județeană de Pensii Alba și Primăria Alba Iulia a pus la dispoziţia persoanelor vârstnice și nu numai, un  punct de prim ajutor, prin amplasarea unui cort  în fața sediului CJP Alba.

Acţiunea se desfăşoară de câteva zile și va continua și în perioada următoare în intervalul orar 10.00-18.00. Permanenţa la corturi este asigurată de către voluntarii Crucii Roșii Alba, asigurându-se servicii  de măsurare a tensiunii arteriale şi distribuirea de apă potabilă (oferită de Primăria Alba Iulia).

Potrivit directorului executive al CJP Alba, Alexandru Retegan, reprezentanții Crucii Roșii le recomandă celor care se prezintă „la cort”, ca, în aceste zile caniculare „să evite expunerea îndelungată la soare şi să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise), să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi. Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate”.

Constantin PREDESCU

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.