CSU Alba Iulia a transferat-o pe americanca Ashley Morrissette

Îndosariat în: Sport |

Încercând să repare din mers ce s-a stricat în startul pregătirii, după ce l-a demis la antrenorul Vladimir Ivankovic, CSU Alba Iulia a făcut a doua modificare în efectivul condus de spaniolul Manuel Rodriguez.

Săptămâna trecută s-a renunţat la Maria Radovic, fiind adusă o altă conaţională… sârboaica Ana Radovic (27 de ani, ultima dată în Franţa, la COB Calais), prezentă la Campionatele Europene! Pe aceeaşi linie, a plecat Leticia Lerma şi a fost înregimentată americanca Ashley Morrissette, în vârstă de 22 de ani. Adusă în România de Olimpia Braşov în această vară, Morrisette a evoluat sezonul trecut în NCAA, la Purdue. În cele 36 de partide, noua baschetbalistă  aflata sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez a avut o medie de 16,8 p, 4,8 pase decisive și 3,6 recuperări. Ashley Morrissette a dat probe la gruparea din WNBA, Washington Mystics.

„După venirea noului antrenor, acesta a simţit nevoia unei întăriri a lotului. Am încheiat conturile cu Maria Radiovic şi Leticia Lerma şi am reluat discuţiile cu Ana Radovic şi Ashley Morrissette, pe care le-a dorit şi în vară. Sunt soluţii pe care le-am dorit, atunci ne-au refuzat, acum s-a ivit o oportunitate de care am profitat. După aceste mutări, pe hârtie lotul pare mai puternic”, a comentat preşedintele Bogdan Duma.

• Bogdan Duma: “Era firească înlocuirea antrenorului”

Oficialul CSU Alba Iulia susţine că înlocuirea lui Vladimir Ivankovic era logică în condiţiile în care s-a produs eliminarea din Cupa României de către Phoenix Galaţi. “Avea stipulat în contract intrarea în Final Four-ul Cupei României. S-a ratat obiectivul, era firească modificarea băncii tehnice. Şi cu Manuel Rodriguez am discutat în intersezon, dar când s-a eliberat el contractual, noi deja semnasem cu Ivankovic”, a explicat Duma.

• Săptămâna viitoare, debut european

CSU Alba Iulia va juca sâmbătă, 14 octombrie acasă, în etapa a 3-a, cu BC Sirius Tg. Mureş, iar săptămâna viitoare are întâiul joc în CEWL, contând pentru Grupa A. Astfel, se va juca o dublă externă, la Braşov, cu Olimpia, miercuri, 18 octombrie (meci în devans din etapa a 4-a) şi joi, 19 octombrie (prima etapă din Liga Europei Centrale), în competiţia continentală urmând o altă deplasare, la Viena, pentru disputa cu Flying Foxes SVS Post (26 octombrie).

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.