CSU Alba Iulia a transferat-o pe Khadijah Whittington și a renunțat la Jessika Bradley

Îndosariat în: Sport |

Khadijah WhittingtonCSU Alba Iulia a perfectat un nou transfer și a înregimentat-o pe jucătoarea de origine americană, Khadijah Whittington, prezentă sezonul trecut tot în campionatul românesc, la CSM Satu Mare.

Nou-venita o înlocuiește pe conaționala Jessika Bradley, care nu a reușit să convingă în stagiul de pregătire și partidele amicale din Serbia, astfel încât staff-ul tehnic și conducerea clubului a decis renunțarea la serviciile jucătoarei. Despărțirea a fost una pe cale amiabilă.

• După Huţanu, Bradley

Jessika Bradley, venită din Franţa, de la Angers are 25 de ani şi în cazul său s-a repetat practic “modelul” Andreea Huţanu ce a părăsit CSU Alba Iulia, după cantonamentul de la Olimp, când în locul său a venit Larisa Toma. Înaintea plecării în Serbia, Bradley fusese prezentată în mod oficial de conducerea echipei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noua jucătoare de la CSU Alba Iulia, Khadijah Whittington, în vârstă de 27 de ani, măsoară 1,85 m și evoluează pe pozițiile 4 și 5. Whittington se află în campionatul românesc din ianuarie 2012, când a semnat cu CSM Satu Mare, formație la care a petrecut un sezon și jumătate. Înainte de experiența petrecută în România, sportiva de peste ocean, a mai evoluat în campionatul profesionist american WNBA, la formația Indiana Fever, dar și în Europa, în Franța, la Lattes Montpellier Basket, respectiv în Israel, la Hapoel Rishon Le-Zion. Sezonul precedent, Whittington a înregistrat la CSM Satu Mare medii de 9,1 puncte, 7,6 recuperări și 1,8 pase decisive pentru un coeficient de 11,6 puncte de eficiență în 33 de meciuri disputate. Sportiva din SUA a sosit duminică, după-amiază la Alba Iulia, iar de astăzi va începe antrenamentele alături de echipă.

Bogdan Duma, președintele Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia a declarat:  ”După turneul din Serbia și jocurile de pregătire, antrenorul Miroslav Popov a simțit nevoia unei schimbări pe postul de pivot, deoarece a considerat că Jessika Bradley nu va face față tot campionatul. Am avut noroc că am reușit să o găsim pe Khadijah Whittington disponibilă și să o aducem la Alba Iulia pe ultima sută de metri. Este o jucătoare de care ne-am interesat încă din vară, care și-a exprimat și ea dorința să vină la CSU și uite că în cele din urmă a ajuns la echipă. Acesta a fost ultima modificare adusă lotului de jucătoare și mă bucur că am reușit să acoperim și singurul post ușor deficitar din echipă.

FOTO: CSU Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.