CSU Alba Iulia a cucerit trofeul Ligii Europei Centrale după ce a învins pe ICIM Arad cu scorul de 69-59

Îndosariat în: Sport |

csu-alba-iulia-icim-arad-finala-cewlCSU Alba Iulia a cucerit în această seară primul trofeul european din istoria judeţului Alba, după ce a câştigat finala Ligii Europei Centrale, în compania echipei ICIM Arad, campioana României, care astfel va lăsa cupa la Alba Iulia.

Performanţă extraordinară pentru echipa lui Popov, un antrenor magnific, care astfel s-a răzbunat pe rivalele din Vest, pentru eliminarea din sferturile Cupei României. 15 martie 2013 va rămâne cea mai importantă zi din viaţa baschetului albaiulian, formaţia din Cetatea Marii Uniri meritând sincere laude pentru succesul din CEWL. Pentru un an cupa va sta mândră  în vitrina noastră, de fapt rămâne la Alba. A fost cea mai dulce victorie împotriva Aradului din istorie, una memorabilă!

CSU Alba Iulia şi ICIM Arad au disputat finala mare a Ligii Europei Centrale la baschet feminin, meci încheiat cu scorul 69-59 (23-21, 17-15, 12-14, 17-9).

• Hora bucuriei la final

Momente unice după marea victorie, în care suporterii au invadat terenul pentru a se bucura alături de favorite. S-a creat o horă a descătuşării, în care a curs şampania şi a fost scandat numele miraculosului Miro Popov, care apoi a fost aruncat în sus de trei ori de suporterii în extaz

A fost un adevărat spectacol, o finală reală, în care rivalele din  România au dat totul pentru a-şi adjudeca trofeul european.

Partida a început echilibrat, Alba reuşind să se distanţeze la 4 puncte abia în minutul 4 şi 30 de secunde (10-6). Ecartul de “4″ s-a menţinut 12-8, 14-10, 16-12, Aradul fiind prima dată la conducere pe tabelă în sfertul al doilea, minutul 17 şi 30 de secund (26-25).

• Sasa Cadjo 4x 3 consecutive

Nebunia a fost iscată de Sasa Cadjo care în finalul sfertului al doilea şi începutul sfertului al treilea a înscris de 4 ori consecutiv prin aruncări de la 3 puncte, declanşând isteria în sala în care se afla şi Gheroghe Falcă, primarul Aradului.

• Aradul a arătat forţă

Campioana şi deţinătoarea trofeului s-a clătinat, dar s-a menţinut în joc, recuperând un ecart de 8 puncte (32-40), pentru ca în ultimele 10 minute să conducă chiar cu 5 puncte (57-52), meciul fiind pe muchie de cuţi, pentru că Alba a egalat la 57 (cu 7 minute însintea sfârşitului) şi a preluat conducerea ducându-se la 5 puncte (62-57), printr-un coş de trei puncte realizat de Brown!

• Nebunie în sală

Galeria “Gruppo Arnsberg” a continuat recitalul început în semifinale, startul meciului fiind marcat de confetti. Duelul la distanţă cu suporterii arădeni a fost unul atractiv, ce a inclus tobe, steaguri şi trompete. Cum finalul aparţinea gazdelor, întreaga sală a aplaudat în picioare marea realizare.

Marcatoare: Sasa Cadjo – 17, Tiffany Brown – 17, Chastity Reed – 14, Chadijah Whittington – 10, Marina Mandic – 5, Alexandra Uiuiu – 2,AnneMarie Părău – 2, Breanna Salley – 2.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.