CSU Alba Iulia şi-a luat revanşa şi a învins BCM Danzio Timişoara

Îndosariat în: Sport |

CSU Alba Iulia a câştigat astăzi partida contrând pentru etapa a 24-a a Ligii Naţionale de baschet feminin cu BCM Danzio Timişoara, luându-şi o palidă revanşă după umilinţa din tur de pe Bega, scorul fiind 82-61 (15-16, 19-14, 24-18, 24-13).

Elevele antrenorului Miroslav Popov s-au răzbunat astfel pentru eşecul din toamnă, dar au făcut şi o repetiţie în vederea derby-ului de miercuri, 27 februarie, ora 18.00, când în  Sala Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia va poposi campioana CSM Târgovişte! “Am început cu frâna de mână trasă şi sunt satisfăcut parţial de evoluţia echipei. Probabil a contat şi amintirea jocului de la Timişoara, acum suntem în stadiul de oboseală acumulată a perioadei de pregătire fizice şi peste o săptămână vom culege roadele”, a declarat Miroslav Popov.

Început echilibrat

Timişorencele le-au făcut viaţă grea studentelor din Cetatea Marii Uniri, mai ales în primele două sferturi, în care s-au ţinut scai şi au condus în majoritatea timpului. De altfel, la pauza mare, diferenţa era una mică, de numai patru puncte (34-30), după o jumătate de meci în care CSU mai degrabă a dezamăgit şi nu a găsit ritmul.

Desprindere după pauză

Probabil că Popov le-a muştruluit la pauză pe elevele sale, care apoi au început să dea semne de trezire şi încet, încet s-au desprins pe tabelă. Din distribuţia gazdelor a absentat Eniko Tarţa – uşor accidentată. În acest meci, punctele echipei din Cetatea Marii Uniri au fost marcate de Amanda Thompson – 23, Katya Abramzon – 21 (ambele au bifat câte un “double double”), Becca Tobin – 17, Alexandra Uiuiu – 7, Jovana Vukoje – 4, Zenta Melnika şi Laura Papp – câte 3, Tereza Brantlova – două, Bianca Voica – două. “Sunt fericită că ne-am impus, după eşecul de la Timişoara, dar pentru mine n-a fost nimic special. În partida viitoare, CSM Târgovişte este favorită dar noi vom da maximum pentru a realiza un meci bun“, a declarat Jovana Vukoje.

Galeria a protesat prin absenţă!

Sancţionaţi de jandarmerie în partida cu “U” Cluj din finalul turului, membrii galeriei “Gruppo Arnsberg” au protestat pentru că nu au fost sprijiniţi de conducătorii CSU, în ideea de a scăpa de amenzile încasate. Astfel, pentru prima dată în acest sezon, suporterii nu s-au aflat în sală pentru a-şi încuraja favoritele, motivându-şi gestul prin faptul că “n-am fost sprijiniţi de şefi, suntem în proces cu Jandarmeria”. În consecinţă, încurajările la adresa gazdelor au însemnat doar aplauzele în rafale.

Marţi, licitaţia pentru Final Four-ul Cupei şi All Star Game, Alba Iulia e în cursă!

Odată încheiată aventura europeană a echipei din Târgovişte, eliminată din play-off-ul Euroligii de celebra Spartak Moscova, Federaţia Română de Baschet poate stabili şi data disputării Final Four-ului Cupei României, care în acest an va fi cuplat cu All Star Game. În principiu, Federaţia doreşte să lege cele două evenimente şi ar propune ca date de disputare pentru cupă – 1 şi 2 aprilie, iar pentru All Star Game ziua de miercuri 3 aprilie (în fapt, imediat după Paştele catolic). Astfel, după toate probabilităţile, marţi, în Bucureşti se va stabili în detaliu acestor acţiuni, locul de organizare al Cupei României urmând a fi stabilit în urma unei licitaţii. Anul trecut, Alba Iulia a găzduit All Star Game, iar acum oficialii formaţiei albaiuliene speră să-şi adjudece Final Four-ul Cupei României. În semifinale, CSU Alba Iulia va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe, iar CSM Târgovişte va juca cu ICIM Arad.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.