Curtea de Apel Alba Iulia a condamnat la închisoare peste 100 de inculpați din “Dosarul pensiilor ilegale”

Îndosariat în: Actualitate |

Vineri 15 martie, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au stabilit pedepsele pentru 116 inculpați din celebrul “Dosar al pensiilor ilegale”.

Sentința pentru cei 105 inculpați care și-au recunoscut faptele prevede pedepse cu închisoarea cu suspendare. 4 dintre liderii rețelei au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar 7 au scăpat cu amenzi administrative.

Se înregistrează majorarea pedepselor pronunțate inițial de către Tribunalul Alba, pentru liderii grupării și membrii care falsificau dosarele de pensie şi actele de studiu.

Iată care sunt pedepsele:

– Constantin Toma, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată.
– Vasile Toma condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată

– Alexandrina Marcela Pop şi Vasile Dacian Pop, au primit câte 2 ani cu executare pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată

– Dumitrescu Olimpyus Petre condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

– Costea Ovidiu, Trif Petre, Floarea Floare, condamnați la 2 ani si 6 luni cu suspendare complicitate la înşelăciune în formă continuată (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

– Costea Florica a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni cu suspendare complicitate la înşelăciune în formă continuată (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

– 42 de inculpaţi au fost condamnaţi la câte 2 luni de închisoare cu suspendare

– 31 de inculpaţi au primit 2 ani cu suspendare

– 23 au fost condamnaţi la 1 an de închisoare cu suspendare

– 7 inculpaţi au fost sancţionați cu amenzi administrative de câte 1.000 de lei

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ”Dosarul pensiilor ilegale”, instrumentat de Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia, sunt trimise în judecată 167 de persoane, acuzate că fac parte dintr-o grupare infracțională nestructurată care a acționat în ultimii ani în principal pe raza județului Alba, dar și pe raza județelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureș și a municipiului București, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune, pentru a obține venituri ilicite, pentru ei și pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor cetățeni și procurarea unor documente de studii false.

Prejudiciul creat statului se ridică la circa 2,4 milioane de lei din care 2,2 milioane de lei prejudiciul creat numai Casei Județene de Pensii Alba.

Șefii grupării sunt Constantin Toma, Vasile Toma şi Coasian Sabin iar printre inculpați se află și Călin Viorica, o funcționară de la CJP Alba care, potrivit rechizitoriului procurorilor, a introdus în sistem, “cu complicitatea unor funcţionari din cadrul instituției”, sute de dosare conţinând cărţi de muncă falsificate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.