Dansatorii albaiulieni Ionuţ Ionescu şi Bianca Racolţa au urcat pe podium, la Cupa „Dansul Florilor” de la Pitești

Îndosariat în: Sport |

După ce s-au remarcat la Bucureşti, în cadrul concursului internaţional de dans sportiv „Dance All Stars”, unde s-au calificat în semifinale, tinerii dansatori din Alba Iulia, Ionuţ Ionescu şi Bianca Racolta au reuşit o nouă performanţă de anvergură.

Cei doi au participat la concursul de nivel naţional Cupa “Dansul Florilor” de la Piteşti, desfăşurat sâmbătă, 13 mai, izbutind să câştige locul întâi la categoria “Open Latino”. Este o confirmare a valorii incontestabile, cuplul de dansatori din Cetatea Marii Uniri deţinând titlurile naţionale în ultimii trei ani, la categoria “Latino”. Obiectivul principal al eforturilor acestora este de a reprezenta România la concursurile internaţionale, cea mai importantă competiţie de anul acesta fiind “German Open Championship”, la Stuttgart, în perioada 8-12 august. Ionuţ Ionescu (în vârstă de 26 de ani) dansează de 17 ani, iar partenera sa, Bianca Racolţa – (23 ani) dansează de un deceniu.

• Autodidacţi, de trei ori campioni naţionali

Lucrează împreună de 4 ani, la “CS Life is Dance” Alba Iulia, un lucru fiind remarcabil, în lipsa unui antrenor de dans, pregătindu-şi  coregrafiile singuri! “Bianca şi Ionuţ sunt exemplul ideal de cuplu tânăr care, după o zi lungă de muncă, găsesc energie şi timp pentru a se antrena, zilnic. Sunt luni de când lucrează împreună pentru a creşte condiţia fizică la nivelul talentului de care dau dovadă. Muncesc mult la visul lor, iar weekend-ul trecut munca le-a fost răsplătită! Înainte de concurs au declarat că se simt în formă bună şi o să participe pentru a aduce cupa la Alba Iulia”, a precizat Lucian Nicolescu.

Cotaţi printre cei mai buni dansatori din ţară, cei doi formează un cuplu atât în viaţa personală, cât şi în ringul de dans, aceştia înfiinţând în Alba Iulia o şcoală de dans. De pregătirea lor fizică, din 2016 se ocupă preparatorul Lucian Nicolescu, cei doi fiind autodidacţi în privinţa coregrafiilor din concursuri.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro