De 1 iunie la Alba Iulia a avut loc „Festivalul de Joacă în Cetatea Copiilor”

Îndosariat în: Actualitate |

festivalul-copiilor-alba-iulia-2014Castele gonflabile, tobogane, face painting, clovni, animale din baloane, personaje din poveşti, hinte şi ateliere de creaţie. Toate acestea s-au întâmplat astăzi de Ziua Copiilor la Alba Fest, în Cetatea Alba Carolina.

Pentru că astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului din programul Zilelor Oraşului Alba Iulia nu putea lipsi bineînţeles un eveniment dedicat celor mici. Astfel, copiii, părinţii şi bunicii,  mai exact întreaga familie este aşteptată să sărbătorească 1 iunie în aer liber, bucurându-se împreună de jocurile copilăriei.

Festivalul de Joacă din Cetatea Copiilor a început duminică dimineaţa la Alba Iulia. Pe platoul din faţa Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina, aproape de scena Alba Fest, au fost montate corturi cu ateliere creative, castele gonflabile, hinte, iar pentru ca atmosfera să fie cu adevărat una de basm, câteva personaje de poveste îi întâmpină pe cei mici.

Animale din baloane sau lănţişoare, agrafe din flori, inele sau brăţări din macaroane colorate sunt doar câteva dintre ceea ce copiii pot realiza gratis cu mânuţa lor la ateliere creative de aici. De asemenea, sunt artişti care realizează tot gratis picturi pe faţă, în culori vesele, astfel că “prichindeii” pot deveni într-un timp foarte scurt personajele adorate de ei.

Nu lipsesc din “orăşelul de basm” Spider Man, Scooby, Batman, Minnie şi Mickey, doar câteva dintre personajele pe care cei mici le pot întâlni.

Cei care vor trece prin “Cetatea Copiilor” vor putea vedea şi cum se ţese la războiul manual, una dintre cele mai vechi invenţii ale omului. Meşterul popular Fărăguţa Hodor din Maramureş, în vârstă de 62 de ani,  a venit special la Festivalul de Joacă pentru a transmite mai departe, cu mult drag,  arta ţesutului. De la trăistuţe colorate, şterguri, la pânză pentru Ii, zadii şi multe altele, de toate sunt expuse lângă războiul de ţesut, iar cei care doresc să înveţe câtuşi de puţin din acest meşteşug  pot participa la mici cursuri cu doamna Fărăguţa. Ea este şi profesoară pentru copiii de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

La Festivalul de Joacă se află şi un stand al poliţiştilor de la IPJ Alba, unde copiii învaţă cum să nu devină victime în vacanţa de vară, prin câteva măsuri preventive prezentate de poliţişti, cum ar fi: cum să prevină accidentele, cum să nu devină victime infracţiunilor de furt, de tâlhărie, violenţe, şi multe altele. Cei mici, care trec pe la stand-ul poliştilor primesc şi câte un set de cretă colorată.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.